18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η ΔΟΕ κάλεσε την Ουκρανία να αποσύρει την απειλή περί μποϊκοτάζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, κάλεσε την Ουκρανία να αποσύρει τις απειλές για μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ολυμπιακής επιτροπής της Ουκρανίας, Βαντίμ Χουτσάιτ, ο Μπαχ τόνισε ότι οι ισχυρισμοί πως η επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Αγώνες λειτουργεί υποστηρικτικά στην εισβολή είναι «συκοφαντικοί».

Η ΔΟΕ έχει αναφέρει ότι ένα μποϊκοτάζ παραβιάζει τον Ολυμπιακό Χάρτη και πως η συμπερίληψη Ρώσων και Λευκορώσων βασίζεται σε ψήφισμα του ΟΗΕ κατά των διακρίσεων εντός του Ολυμπιακού κινήματος.

«Η συμμετοχή ουδέτερων αθλητών με διαβατήριο Ρωσίας ή Λευκορωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 δεν έχει καν συζητηθεί ακόμη με συγκεκριμένους όρους», υπογράμμισε ο Μπαχ.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για αποστολή της Ρωσίας ή Λευκορωσίας ή σημαίες αυτών των χωρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024» ανέφερε η ΔΟΕ σε ξεχωριστή δήλωση την Πέμπτη. «Η μόνη επιλογή που θα μπορούσε να εξεταστεί είναι μεμονωμένοι, ουδέτεροι αθλητές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό