23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η ΔΟΕ δεν έχει δύναμη και μέσα να αλλάξει πολιτικά συστήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Με δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τοποθετήθηκε ως προς τη θέση της ΔΟΕ.

«Δεν μπορεί να περιμένει κάποιος οι Ολυμπιακοί να λύσουν μακροχρόνια πολιτικά προβλήματα, τα οποία οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν αποτύχει να ξεκαθαρίσουν», υπογράμμισε ο πρώτος τη τάξει παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού.

«Ποια είναι η ευθύνη μας και ποια τα όριά μας; Ευθύνη μας είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη και να φέρουμε κάτω από την ίδια στέγη τους αθλητές από 206 ομάδες και την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων», συνέχισε.

Όσο για το δια ταύτα της υπόθεσης; «Το να περιμένει κανείς ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να αλλάξουν θεμελιωδώς μία χώρα, το πολιτικό της σύστημα ή τους νόμους της, είναι απολύτως υπερβολική προσδοκία. Οι Ολυμπιακοί δεν μπροούν να επιλύσουν προβλήματα τα οποία δεν έχουν λύσει γενιές πολιτικών».

Ταυτόχρονα, ο Τόμας Μπαχ απέρριψε τα αιτήματα για αφαίρεση της διοργάνωσης από την Κίνα, που προέρχονται από οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές.

«Η ΔΟΕ δεν έχει την δύναμη και τα μέσα να αλλάξει πολιτικά συστήματα. Η πολιτική ουδετερότητα της ΔΟΕ και των Αγώνων εφαρμόζεται», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό