20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«…η διαρκής εξέλιξη είναι συστατικό της ευτυχίας…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Δρ Νάνσυ Μαλλέρου -αφιερώνει το ημερολόγιο  της για τη χρονιά που έρχεται σε μια νέα διευρυμένη προοπτική, σε μια βελτιωμένη ελαστικότερη εκδοχή του κόσμου, όπου το φάσμα του φυσιολογικού είναι ευρύ και μας χωράει όλους.  

Το Ημερολόγιο «Coaching 2022 – Καλύτερα Γίνεται» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, ήταν μια καλή αφορμή για να μιλήσουμε με  τη διακεκριμένη life, business και executive coach.

Πιστεύετε ότι, όντως, Καλύτερα Γίνεται;

«Ναι, πραγματικά το πιστεύω. Είναι κάτι που θέλω να πιστεύω γιατί με έχει βοηθήσει να βγω από πολύ δύσκολες καταστάσεις και με έχει κάνει λίγο πιο ταπεινή για τις μεγάλες μου επιτυχίες».

Υπάρχει περίπτωση με αυτό το motto οι άνθρωποι να μην ικανοποιούνται ποτέ με όσα έχουν;

«Το να είσαι ευχαριστημένος καθημερινά με αυτό που έχεις και τo να θέλεις κάτι καλύτερο δεν πρέπει να είναι έννοιες που αλληλο-αποκλείονται. Πιστεύω ότι η διαρκής εξέλιξη είναι συστατικό της ευτυχίας, όπως και η ευγνωμοσύνη για την παρούσα μας κατάσταση. Άλλωστε, πού θα ήμασταν χωρίς την αγάπη για πρόοδο; Πώς θα μεγαλώναμε τα παιδιά μας; Πώς θα εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι σε όλους μας τους ρόλους, προσωπικούς και επαγγελματικούς;»

Τα ημερολόγιά σας πάντα έχουν δύο εξώφυλλα. Γιατί;

«Η αποστολή μου είναι να έχω θετική επίδραση στη ζωή όσο περισσότερων Ελλήνων μπορώ. Λένε ότι δεν κρίνεις το βιβλίο από το εξώφυλλο· είναι μια ρομαντική σκέψη. Στην πραγματικότητα, σαν άνθρωπος του μάρκετινγκ και επιχειρηματίας, ξέρω ότι το εξώφυλλο μετράει. Μετράει διαφορετικά για τον καθένα. Έτσι αποφάσισα να έχω δύο διαφορετικά εξώφυλλα για να “αγγίξω” διαφορετικούς ανθρώπους. Το περιεχόμενο παραμένει ίδιο, αλλά η αισθητική του καθενός θα τον οδηγήσει σε διαφορετικό εξώφυλλο».

Τι κρατάτε  από το 2021;

«Την αγάπησα αυτή τη χρονιά. Συνομίλησα με χιλιάδες Έλληνες που μένουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Γνωριστήκαμε, υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον γίναμε μια αληθινή κοινότητα και κάτι παραπάνω, μια Φυλή. Η Φυλή των Νάμα (νάμα: καθαρό νερού που αναβλύζει από μια πηγή). Χτίσαμε το Nama Tribe, την πρώτη διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα ενδυνάμωσης και wellbeing στα ελληνικά και τρέξαμε το πιλοτικό μας πρόγραμμα με συγκλονιστικά αποτελέσματα: 80% περισσότερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία, 72% καλύτερη επικοινωνία και σχέση με τους άλλους, 70% βελτίωση καθημερινών συνηθειών και ευεξίας, 63% αύξηση παραγωγικότητας και δέσμευσης, 67% περισσότερη ψυχική ηρεμία. Το Nama Tribe προσφέρεται πλέον και στο ευρύ κοινό με λιγότερο από 1€ την ημέρα και το έχουν ήδη αγκαλιάσει εκατοντάδες Έλληνες. Ζωντανό coaching κάθε εβδομάδα, ασκήσεις για πρακτική εφαρμογή, σεμινάρια, ζωντανές ερωταπαντήσεις και, φυσικά, πρόσβαση σε αυτή τη μοναδική Φυλή των Νάμα.

Κι όχι μόνο αυτό, μεγάλες και μικρότερες εταιρείες, πολυεθνικές και ελληνικές, προσφέρουν το Nama Tribe  στους υπαλλήλους τους, αναγνωρίζοντας ότι η βελτίωση του wellbeing των ανθρώπων, έχει άμεση επίδραση στην κερδοφορία.

Οπότε συνολικά ναι, με όλες τις δυσκολίες της, ήταν μια διαφορετική, γεμάτη, απίστευτη χρονιά και πάντα όταν τη σκέφτομαι θα θυμάμαι ότι ήταν τα γενέθλια των Νama».

Κάθε μήνας ξεκινά με μια προσωπική σας ευχή για τον αναγνώστη. Εντυπωσιάζει το πόσο δυνητικά εφικτή μοιάζει κάθε μία. Με ποια κριτήρια επιλέγετε τις ευχές;   

«Κάθε ευχή ή προτροπή προκύπτει από μια δική μου στιγμή που με έκανε να σκεφτώ ή να ανατρέξω σε αυτό που χρειάζομαι: παρηγοριά, υπενθύμιση, ξεσήκωμα, παρότρυνση… Το κριτήριο είναι η αυθεντικότητά της και το κατά πόσο ένιωσα ότι πήρα κάτι πρακτικό από αυτό».

Όταν γράφετε το ημερολόγιο έχετε κάποιο συγκεκριμένο άτομο στο νου σας ή κάποια ομάδα ανθρώπων;

«Πάντα σκέφτομαι ποιος θέλει να το διαβάσει και “απευθύνομαι” σε αυτούς. Είναι για όλους, άνδρες, γυναίκες, νοικοκυρές και στελέχη, ανθρώπους που δουλεύουν για το μεροκάματο, οποιονδήποτε αναζητά  μία παρακίνηση και ένα έναυσμα να διευρύνει την οπτική του, να κάνει κάτι καλύτερο για τον εαυτό του, να είναι πιο χαρούμενος, πιο επιτυχημένος, πιο ήρεμος κι ευτυχισμένος.

Υπάρχει κάτι που σας δυσκολεύει προσωπικά ή επαγγελματικά; Πώς το αντιμετωπίζετε;

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες που προκύπτουν και στα προσωπικά και στα επαγγελματικά μου. Ο δικός μου τρόπος είναι: α) να επιλέγω προσεκτικά τις μάχες μου έτσι ώστε να με οδηγούν στο στόχο μου, β) να σκέφτομαι πάντα όλα όσα έχω καταφέρει και να μου θυμίζω ότι κι αυτό θα περάσει, γ) Να μένω προσηλωμένη στον στόχο μου και να δουλεύω γι’ αυτόν -Είναι θεραπεία να αφοσιώνεσαι σε κάτι μεγαλύτερο και μακροπρόθεσμο. Μου δίνει ενέργεια,  

δ) να ανατρέχω στη Φυλή μου, στους ανθρώπους που ξέρω ότι έχουν επιλέξει το ίδιο μονοπάτι με εμένα. Ό,τι δίνω, το έχω πάντα πάρει πίσω απλόχερα και

ε) να διαφυλάττω τους στενότερους δεσμούς μου, που είναι και το βασικό σύστημα υποστήριξης που έχω: την οικογένεια και τους στενούς μου φίλους».

Και τέλος, ποια θα ήταν η δική σας ευχή για το 2022;

«Να δούμε τον κόσμο από ψηλά, με άλλα μάτια, με πιο ανοιχτές καρδιές και μυαλό. Αυτό ήταν κι ο στόχος μου με το ημερολόγιο “Coaching 2022 – Καλύτερα Γίνεται”.

Και, φυσικά, εύχομαι να γιγαντωθεί το Nama Tribe, να ακουμπήσει εκατομμύρια Έλληνες και να συμβάλλουμε έτσι σε ένα καλύτερο κόσμο για όλους μας».  

Λίγα λόγια για τη Δρ Νάνσυ Μαλλέρου

Η Δρ Νάνσυ Μαλλέρου είναι από τις κορυφαίες coaches και περιζήτητη ομιλήτρια. Μέσα από τις ομιλίες, τα άρθρα, τα σεμινάρια, το coaching και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από τις δραστηριότητες της εταιρείας της Life Clinic Group έχει συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες πολλών πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών, στελεχών και εργαζομένων να εξελιχθούν σε θέματα ηγεσίας, ανθεκτικότητας, καλύτερης συνεργασίας, αυτο-ηγεσίας και corporate wellbeing.

Η Δρ Μαλλέρου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Στρατηγικές Ανταγωνισμού.

Έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για πάνω από μία δεκαετία.

Έχει 14 χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες ποικίλων τομέων, όπου κατείχε ανώτερες θέσεις Marketing & Communications. Ο συνδυασμός του επαγγελματικού και ακαδημαϊκού της υπόβαθρου ενίσχυσε την εξειδίκευσή της στους τομείς της ηγεσίας, της αυτοηγεσίας, της επίτευξης στόχων, της προσωπικής ανάπτυξης και της ψυχικής υγείας.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων Καλύτερα Γίνεται, Ανταγωνιστές συνεργαστείτε και ομιλήτρια σε TEDx.

Έχει την πατρότητα των όρων «Εσωκεντρισμός» και «Εσωκεντρικός», που αποτελούν τη βάση της προσέγγισής της.

Είναι αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος, και απολαμβάνει όλα τα πράγματα που τη βοηθούν να εξελίσσεται και την καλή παρέα. Πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά είναι τα συστατικά για μια ζωή που αξίζει να τη ζούμε. Το προσωπικό της μότο: «Καλύτερα Γίνεται!». Της αρέσει να λέει για τον εαυτό της ότι «είναι πολύ τυχερός άνθρωπος» και ότι «η ζωή τής φέρεται καλά». Είναι εμπνεύστρια της φιλοσοφίας «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ».

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης[email protected]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό