16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Γκοφ έκανε αρχή στα Grand Slam

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα 19 χρόνια της η Κόκο Γκοφ κατάκτησε τον πρώτο τίτλο της Grand Slam και μάλιστα ενώπιον του «κοινού» της, νικώντας στη Νέα Υόρκη την Αρίνα Σαμπαλένκα, στον τελικό του US Open.

Η Λευκορωσίδα πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2 αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να ανταποκριθεί απέναντι στις ομηρικές άμυνες ενός αντίπαλου που στο τέλος έγινε αδάμαστος, υποχρεώνοντας την Σαμπαλένκα σε 46 λάθη, εν πολλοίς και λόγω του κόπου στον οποίο την υπέβαλε.

Η Γκοφ, που είχε ηττηθεί στον πρώτο τελικό της σε Grand Slam (2022, Roland-Garros), ισοφάρισε κατακτώντας το δεύτερο σετ με 6-3 και θριάμβευσε στο τρίτο με 6-2.

«Μετά το πρώτο σετ, πήγα στο μπάνιο… και πήγα εκεί γιατί ήμουν νευρική. Καθώς έπλενα τα χέρια μου, έριξα νερό στο πρόσωπό μου και είπα στον εαυτό μου: “Έλα, πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν”. Έπαιζε πολύ καλό τένις (η Σαμπαλένκα) και ήξερα ότι αυτός ο αγώνας θα ήταν πονοκέφαλος. Οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε η νικήτρια.

Όσο για το πώς έχει αντιμετωπίσει την πίεση όλων των προσδοκιών που τη βαραίνουν από την ηλικία των 15 ετών;«Δεν ήμουν ολοκληρωμένη τενίστρια και δεν νομίζω ότι είμαι ακόμα. Στα 15 μου ήθελαν να κερδίσω ένα τουρνουά Grand Slam. Ένιωθα ότι είχα ένα όριο ηλικίας που δεν μπορούσα να ξεπεράσω για να κερδίσω το πρώτο μου τουρνουά Grand Slam και ότι αν κέρδιζα μετά από αυτό, δεν θα ήταν επίτευγμα. Είναι τρελό πόσα έχω ακούσει ή διαβάσει για τον εαυτό μου, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα όλα».

Όσο για τη μεγάλη ηττημένη του τελικού, η Αρίνα Σαμπαλένκα, που από αύριο θα είναι Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη (η Γκοφ θα ανέβει στο Νο3), δήλωσε ότι έπαιζε με τον… εαυτό της μετά το πρώτο σετ.

«Στο πρώτο σετ διαχειρίστηκα καλά τα συναισθήματά μου. Επικεντρώθηκα σε εμένα, όχι στο πλήθος ή στον αντίπαλό μου. Αλλά στο δεύτερο άρχισα να σκέφτομαι πάρα πολύ και σταδιακά έχασα τη δύναμή μου. Μετά άρχισε να κινείται καλύτερα. Και έχασα πολλά εύκολα σουτ. Τα καλά νέα είναι ότι ήμουν εγώ εναντίον μου. Τα κακά νέα είναι ότι ακόμα δυσκολεύομαι να παίξω εναντίον μου», είπε χαμογελώντας.

Σε κάθε περίπτωση, η Λευκορωσίδα αποχώρησε από το τουρνουά με τη σιγουριά ότι θα είναι η επόμενη επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ναι, και μάλλον γι’ αυτό δεν έχω πολύ κατάθλιψη αυτή τη στιγμή», απάντησε. «Είμαι πραγματικά περήφανη για τον εαυτό μου γιατί όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς μού επέτρεψαν να γίνω το νούμερο 1 του κόσμου. Αλλά για μένα, είναι περισσότερο να τελειώσω τη χρονιά ως νούμερο 1 στον κόσμο, να μην γίνω νούμερο 1 στον κόσμο και να είμαι δεύτερος την επόμενη εβδομάδα. Γι’ αυτό παραμένω θετική και με κίνητρο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό