32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η Γιουνάιτεντ πήρε «εκδίκηση» από τη Σίτι και εξασφάλισε Κύπελλο και Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της συμπολίτισσας Σίτι στον τελικό του FA Cup με 2-0 χάρις τα τέρματα των Γκαρνάτσο και Μέινου και στέφθηκε κυπελλούχος Αγγλίας για 13η φορά στην ιστορία της. Ο Ντόκου μείωσε για τους «πολίτες», ωστόσο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ. Παράλληλα, η Γιουνάιτεντ εξασφάλισε και ευρωπαϊκό εισιτήριο, παρόλο που τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος και θα βρίσκεται στο League Stage του ερχόμενου Europa League.

Έτσι η Τσέλσι θα παλέψει για μία θέση στο League Stage του Conference League μέσω των Play Off, ενώ η Νιούκασλ έμεινε τελικώς εκτός Ευρώπης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε καλύτερα στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό έπειτα από «δώρο» του Γκβάρντιολ. Ο Γκβάρντιολ στη μονομαχία με τον Γκαρνάτσο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πίσω από την πλάτη του Ορτέγκα, με τον επιθετικό των «κόκκινων διαβόλων» να τη στέλνει στα δίχτυα με πλασέ προ κενής εστίας.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ διπλασίασε τα τέρματά της μόλις 9 λεπτά αργότερα, όταν ο Μέινου με ωραίο σουτ μετά την ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες νίκησε τον Ορτέγκα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ανέβασαν την πίεση τους στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσαν στο 87ο λεπτό με τον Ντόκου. Ο βέλγος εξτρέμ με ωραία προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ονάνα, ο οποίος τη βρήκε, αλλά δεν μπόρεσε να την αποκρούσει.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (46′ Ακάντζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46′ Ντόκου), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (57′ Άλβαρες), Φόντεν, Χάλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ονάνα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73′ Έβανς), Νταλότ, Μέινο, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (90+3′ Λίντελεφ), Ράσφορντ (74′ Χόιλουντ), ΜακΤόμινεϊ (90+3′ Μάουντ), Φερνάντες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό