18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η γιαγιά «Σκρουτζ» που χρεώνει την οικογένειά της για το γεύμα των Χριστουγέννων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γιαγιά που χρεώνει την οικογένεια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι εξηγεί γιατί αποφάσισε φέτος να ανεβάσει τις τιμές της, ώστε τα μέλη της οικογένειας να φάνε το χριστουγεννιάτικο δείπνο της.

Η Caroline Duddridge ζητά από τους συγγενείς της να πληρώσουν για το γεύμα των διακοπών της από τότε που πέθανε ο σύζυγός της το 2015, είπε στο BBC Radio 5 Live. Η αύξηση των τιμών των τροφίμων και το αυξημένο κόστος ζωής σημαίνουν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο τα χρέωσε περισσότερο από ποτέ.

Το 2022, η 63χρονη κάτοικος Ουαλίας έκανε τους ενήλικους γιους της να πληρώσουν 15 λίρες ο καθένας. Οι τρεις κόρες της έπρεπε να πληρώσουν 10 λίρες και μάλιστα πλήρωσαν τα εγγόνια της.

Όσοι ήταν άνω των 5 ετών χρωστούσαν 5 λίρες και τα 3χρονα εγγόνια της ήταν 2,50 λίρες το καθένα, σύμφωνα με το BBC.

Η Duddridge ζητά από τους συγγενείς της να μεταφέρουν τα χρήματα κατευθείαν στον τραπεζικό της λογαριασμό, ώστε να μπορεί «να παρακολουθεί τυχόν ζαβολιές». Εξήγησε ότι η διαφορά τιμής έχει να κάνει με την επαγγελματική κατάσταση των παιδιών της. Οι γιοι της είναι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και οι κόρες της εργάζονται με μερική απασχόληση και πρέπει να πληρώσουν και τους λογαριασμούς του δείπνου των παιδιών τους.

Αυτόν τον Δεκέμβριο, η Duddridge αύξησε τον λογαριασμό για μερικούς από τους καλεσμένους της. «Έχω ανεβάσει τις τιμές των κοριτσιών [φέτος] κατά 2 λίρες, επειδή σκέφτηκα λίγο τους ανθρώπους που έλεγαν ότι είμαι σεξίστρια – όχι ότι ακούω την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα», είπε σχετικά με την αύξηση που πραγματοποίησε. Πρόσθεσε ότι η αυξημένη χρέωση μπορεί να μην καλύψει καν όλο το «απλά φρικτό» κόστος του σούπερ μάρκετ.

Ο Duddridge παρηγορείται από το γεγονός ότι τα είδη παντοπωλείου μπορούν να απλωθούν σε πολλά γεύματα διακοπών. Τα προηγούμενα χρόνια είχε ετοιμάσει σάντουιτς και ένα δείπνο με γαλοπούλα την παραμονή των Χριστουγέννων και έναν μεγάλο μπουφέ την ημέρα των Χριστουγέννων.

Όταν τα προηγούμενα χρόνια διαδόθηκαν τα νέα σχετικά με την τακτική της, πολλοί άνθρωποι ήταν επικριτικοί για την επιλογή της να χρεώσει την οικογένειά της, ωστόσο αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι στο Διαδίκτυο επικρότησαν την απόφασή της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό