16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η γερμανική κυβέρνηση επικρίνει τον ιδιοκτήτη της Bugatti Chiron που έτρεχε με 417 χλμ/ώρα στην Autobahn

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Ιούλιο του 2021, ο επιχειρηματίας Radim Passer πήγε σε ένα τμήμα των γερμανικών Autobahn για να καταρρίψει το παλιό του ρεκόρ τελικής ταχύτητας, που είχε επιτύχει το 2015, όταν είχε δει 402,5 χλμ/ώρα με τη Veyron του.
Στη νέα του προσπάθεια, ο 58χρονος Τσέχος βρέθηκε στο τιμόνι της Chiron του, και κατάφερε να πιάσει 417 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο Α2, ανεβάζοντας το επίτευγμα του στο YouTube, χωρίς να παραβιάζει κάποιο νόμο που σχετίζεται με την ταχύτητα.

Ωστόσο, το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας δεν εντυπωσιάστηκε από το εγχείρημα του Passer, και με δήλωση του επικρίνει τον επιχειρηματία, κατηγορώντας τον ότι έθεσε σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς της Autobahn. Παρόλο που η επιτυχημένη προσπάθεια για την τελική ταχύτητα έγινε στις 4:50 π.μ., οπότε υπήρχαν λίγα αυτοκίνητα, η Autobahn δεν ήταν εντελώς άδεια. Για αυτόν τον λόγο, το Υπουργείο Μεταφορών δεν εγκρίνει τέτοιες ενέργειες σε δημόσιο δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα κατηγορείται ότι δεν τήρησε τον πρώτο κανόνα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας, που αναφέρει ότι όποιος συμμετέχει στην κυκλοφορία πρέπει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα άλλο άτομο να μην βλάπτεται, κινδυνεύει ή παρεμποδίζεται ή ενοχλείται περισσότερο από όσο είναι αναπόφευκτο υπό τις περιστάσεις.
Και στα δύο βίντεο που ανέβασε ο Passer αναφέρει ότι η ασφάλεια ήταν πρώτη του προτεραιότητα, επομένως οι συνθήκες έπρεπε να είναι ασφαλείς για να μπορέσει να τρέξει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Θεό για την ασφάλεια και τις καλές συνθήκες.
Σύμφωνα με το Forbes, ο Passer δραστηριοποιείται στο real estate, έχει περιουσία 300 εκατ. δολαρίων και είναι ο 33ος πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό