24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Γερμανία μειώνει τις επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών και τις καταργεί για plug-in υβριδικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γερμανία θέλει έως τα τα τέλη του έτους να σταματήσει τις επιδοτήσεις που δίνονται για την αγορά plug-in υβριδικών μοντέλων, ενώ παράλληλα από το 2023 θέλει να μειώνει κατά 33% τις επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
Σήμερα, η αγορά ενός plug-in υβριδικού οχήματος επιδοτείται με έως 4.500 ευρώ, ενώ η αγορά ενός ηλεκτρικού επιδοτείται με 6.000 ευρώ. Το ποσό για τα ηλεκτρικά θα μειωθεί στις 4.000 ευρώ το 2023 και στις 3.000 ευρώ το 2024 και το 2025.

Η Hildegard Muller, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης κατασκευαστών οχημάτων (VDA) δήλωσε πως είναι αντίθετη στις μειώσεις των επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικών και στη κατάργηση αυτών για την αγορά plug-in υβριδικών λέγοντας πως:
Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα χρησιμεύουν για τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η κατάργηση των επιδοτήσεων θέτει σε κίνδυνο την αύξηση της ηλεκτρικής κινητικότητας και αγνοεί την πραγματικότητα των καταναλωτών στη Γερμανία.
Ο Robert Habeck, μέλος του κόμματος των Πρασίνων και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, είπε από τη μεριά του:
Κατά τη γνώμη μας, τα plug-in υβριδικά είναι εμπορεύσιμα και δεν χρειάζονται πλέον δημόσια χρηματοδότηση. Θέλουμε να εστιάσουμε την στήριξή μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εστιάζουμε περισσότερο στη προστασία του κλίματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό