21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Γαλλική Ομοσπονδία απαγορεύει το διάλειμμα στη Ligue1 για το Ραμαζάνι

Ειδήσεις Ελλάδα

Σάλο έχει προκαλέσει, η ανακοίνωση της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για την απαγόρευση του ολιγόλεπτου break up στην Ligue 1 την ώρα του αγώνα, για τους ποδοσφαιριστές που είναι μουσουλμάνοι και τηρούν, την εθνική τους νηστεία το Ραμαζάνι, απόφαση που έχει δημιουργήσει πληθώρα αντιδράσεων.

Όπως, είναι παγκοσμίως γνωστό, το Ραμαζάνι είναι μια τελετή νηστείας που κάνουν οι πιστοί Μουσουλμάνοι, με διάρκεια ενός μήνα. Σε αυτό το διάστημα οι πιστοί δεν θα πρέπει να φάνε αλλά ούτε να πιούν τίποτα, ούτε νερό, από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου.

Οι ποδοσφαιριστές όμως που κατάγονται από αυτές τις χώρες (Τουρκία, Ιράν, Μαρόκο κτλπ.) και τηρούν αυτό το θρησκευτικό τους παράγοντα, είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν τόσο στα εξωαγωνιστικά, αλλά ακόμη περισσότερο στα αγωνιστικά ζητήματα, μιας και θα πρέπει να βγάζουν εις πέρας τις καθημερινές και πολύ, απαιτητικές προπονήσεις, αλλά ακόμη να πρέπει να είναι και στο υψηλότερο επίπεδο που καθίσταται δυνατόν για την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Έχουμε παρακολουθήσει και παλαιότερα, εξίσου συγκεκριμένα παραδείγματα στην ποδοσφαιρική κοινότητα, να πραγματοποιούνται, με τους εκάστοτε διαιτητές να δίνουν λίγο χρόνο στο παιχνίδι για να μπορέσουν οι αθλητές να φάνε κάτι ή και να δροσιστούν. Στη Premier League μάλιστα, υπάρχει και σχετικός παράγοντας για εκείνες της ημέρες του μήνα που προβλέπει την διακοπή του αγώνα, για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών. Όπως, είναι προφανές αυτή η απαγόρευση, έχει σηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό