23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η γαλλική οικονομική εισαγγελία δεν θα «ενοχλήσει» τους Αγώνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος οικονομικός εισαγγελέας Ζαν-Φρανσουά Μπονέρ δήλωσε σήμερα (13/9), μιλώντας στο RTL, ότι οι έρευνες που στοχεύουν το «Παρίσι 2024» δεν έχουν αποκαλύψει ως τώρα «εξαιρετικά σοβαρά γεγονότα διαφθοράς ή επιρροής».

Ο Μπονέρ, επικεφαλής της εθνικής οικονομικής εισαγγελίας (PNF), ανακοίνωσε ότι οι έρευνες που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο δεν αποκάλυψαν «στο παρόν στάδιο, στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά σοβαρές πράξεις διαφθοράς».

Στις 20 Ιουνίου, τρεις μέρες πριν γίνει γνωστή η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, οι ερευνητές του PNF έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της οργανωτικής επιτροπής «Παρίσι 2024» και στα σπίτια δύο πρώην διευθυντών της εταιρείας αθλητικού μάρκετινγκ Keneo, των Ετιέν Τομπουά και Έντουαρντ Ντόνελι, ενώ την επόμενη ημέρα ερευνήθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Keneo.

«Τα θέματα που εργαζόμαστε είναι κυρίως τυπικά αδικήματα, ζητήματα ευνοιοκρατίας, παράνομη ανάληψη ενδιαφέροντος. Είναι ο τρόπος με τον οποίο διανεμήθηκαν ορισμένα συμβόλαια, κάποιες ρυθμίσεις, είναι η λειτουργία της μεταξύ μας σχέσης», εξήγησε ο Μπονέρ, σημειώνοντας πως πρόκειται για περιπτώσεις που δεν στοιχειοθετούν αστυνομική κράτηση,

«Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε τη γαλήνια διοργάνωση μιας παγκόσμιας γιορτής. Δεν είναι στο χέρι μας να διαταράξουμε αυτή την εκδήλωση, γι΄ αυτό και δουλέψαμε εκ των προτέρων», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό