21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Γαλλία θέλει Ντράγκι αντί Φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής της Κομισιόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προσπαθεί να πείσει άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για τον διορισμό του Μάριο Ντράγκι ως διαδόχου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τη La Repubblica, η οποία βασίζεται σε διπλωματικές πηγές στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, ο Εμανουέλ Μακρόν προσέγγισε ανεπίσημα τον γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος – σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα – «θα είχε την υποστήριξη  και του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν».

Η γαλλική προεδρία απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

«Η σημερινή πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, της οποίας η θητεία λήγει τον επόμενο χρόνο, αναμένεται να επιλεγεί ως γενική γραμματέας του ΝΑΤΟ, την ερχόμενη άνοιξη», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Ο Μάριο Ντράγκι, πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που διετέλεσε και πρωθυπουργός της Ιταλίας, ανέλαβε τον Σεπτέμβριο από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να καταστρώσει ένα σχέδιο για την αναζωογόνηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ενεργειακής μετάβασης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό