24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Γαλλία «βράζει» και υφυπουργός ποζάρει στο Playboy

Ειδήσεις Ελλάδα

Η υφυπουργός της γαλλικής κυβέρνησης Marlene Schiappa δέχθηκε πυρά από μέλη του κόμματός της, αφού εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Playboy.

Η Schiappa, η οποία είναι υφυπουργός της κυβέρνησης από το 2017, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού για να συνοδεύσει μια 12σέλιδη συνέντευξη που έδωσε για τα δικαιώματα των γυναικών και των ΛΟΑΤ. Η Schiappa, η οποία είναι η σημερινή υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο φορώντας ένα λευκό φόρεμα.

Η εμφάνισή της προκάλεσε επικρίσεις από πολιτικούς συναδέλφους της, συμπεριλαμβανομένης της πρωθυπουργού της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν.

Η Μπορν επέκρινε την Schiappa για το εξώφυλλο, λέγοντάς της ότι «δεν ήταν κατάλληλο, ειδικά αυτή την περίοδο», μετέδωσε το Σάββατο το BFMTV, θυγατρικό του CNN, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην πρωθυπουργό.

Η Γαλλία βρίσκεται σήμερα στη δίνη μιας πολιτικής και κοινωνικής κρίσης που προκλήθηκε από την κίνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει αμφιλεγόμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις παρά την ευρεία αντίθεση της κοινής γνώμης. «Βρισκόμαστε στη μέση μιας κοινωνικής κρίσης, υπάρχει το ζήτημα της αστυνομικής βίας, υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ ζωής και θανάτου και έχω την εντύπωση ότι βρίσκομαι πίσω από ένα παραπέτασμα καπνού», δήλωσε την Παρασκευή στο BFMTV η Σαντρίν Ρουσσώ, πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

Défendre le droit des femmes à disposer de leurs corps, c’est partout et tout le temps. En France, les femmes sont libres. N’en déplaise aux rétrogrades et aux hypocrites.#Playboy

— 🇫🇷 MarleneSchiappa (@MarleneSchiappa) April 1, 2023

Η Schiappa απάντησε στους επικριτές της σε ένα tweet το Σάββατο, λέγοντας: «Η υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους, αυτό συμβαίνει παντού και πάντα. Στη Γαλλία, οι γυναίκες είναι ελεύθερες. Με όλο το σεβασμό προς τους επικριτές και τους υποκριτές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό