18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η βρετανική κυβέρνηση δάνεισε 115 εκ. ευρώ στη Γουλβς

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι μια τεράστια πηγή εσόδων για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι γνωστό, αλλά το ότι η τελευταία μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα τους συλλόγους που ζητούν ενίσχυση αποτελεί μια μεγάλη καινοτομία.

Όπως αναφέρει η αγγλική ιστοσελίδα Express & Star, η Γουλβς είναι η πρώτη ομάδα που έλαβε χρηματοδότηση από την κυβερνητική υπηρεσία UK Export Finance, η οποία στοχεύει να βοηθήσει τις βρετανικές εξαγωγικές εταιρείες με ένα ταμείο 6,5 δισεκατομμυρίων λιρών, που υποστηρίζεται από τους φορολογούμενους.

Προφανώς, ένας μόνο ποδοσφαιρικός σύλλογος δεν μπορεί να είναι τόσο σημαντικό πλεονέκτημα για την εξαγωγή οποιουδήποτε προϊόντος, αλλά σίγουρα γίνεται αν αυτός είναι μέλος της Πρέμιερ Λιγκ.

Γιατί; Επειδή η FA, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εισφέρει στα κρατικά ταμεία ένα ποσό που αντιπροσωπεύει το ήμισυ των συνολικών εσόδων της Πρέμιερ Λιγκ από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ορισμένο ποσοστό του «προϊόντος» των Λύκων εξάγεται στο εξωτερικό, στοιχείο που οδήγησε τον σύλλογο να βρίσκεται ψηλά στη λίστα για πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια.

Ο σύλλογος έλαβε 99 εκατ. λίρες (με τρέχουσες ισοτιμίες 115,6 εκατ. ευρώ) ως δάνειο, που θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και για την ενίσχυση των ταμειακών ροών.

Αυτή η συμφωνία υπεγράφη πριν από σχεδόν ένα χρόνο, αλλά οι λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν μόλις πρόσφατα από τη βρετανική κυβέρνηση.

Η νέα πρωτοβουλία επιτρέπει στους συλλόγους να μη στραφούν σε εξωτερικό όργανο για δανεισμό, όπως είχε κάνει η ίδια η Γουλβς με τον αυστραλιανό κολοσσό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Macquarie Group δεσμεύοντας μελλοντικές συλλογές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή μεταγραφών παικτών αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

Το τελευταίο περιλάμβανε τη μεταγραφή του Ντιόγκο Ζότα στη Λίβερπουλ και του Ματ Ντόχερτι στην Τότεναμ.

Το βρετανικό κρατικό δάνειο είναι εγγυημένο από τον όμιλο Fosun, ιδιοκτήτη της Γουλβς, κι έχει πολύ πιο ευνοϊκούς όρους από οποιαδήποτε συμφωνία είχε συναφθεί προηγουμένως με τη Macquarie.

Ποιος ξέρει αν οι Λύκοι δεν είναι απλώς η πρώτη περίπτωση συλλόγου που καταφέρνει να εξασφαλίσει κρατικό δανεισμό για να εξισορροπήσει την οικονομική του κατάσταση…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό