19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Βρετανία απέκτησε το «πιο προηγμένο υποβρύχιο» στον κόσμο (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

To εικονιζόμενο HMS ANSON ενισχύει σημαντικά το οπλοστάσιο της Βρετανίας. 

Η Βρετανία το χαρακτηρίζει ως «το πιο προηγμένο υποβρύχιο στον κόσμο» και τα στελέχη του βρετανικού πολεμικού ναυτικού υποστηρίζουν ότι είναι πιο σύνθετο τεχνολογικά ακόμη και από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πρόκειται για το μήκους 97 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 7,400 τόνων HMS Anson που καθελκύστηκε και είναι πλέον στη διάθεση του πολεμικού ναυτικού της Βρετανίας. Το κόστος κατασκευής του υποβρυχίου ανήλθε στα 1,6 δισ. ευρώ και έχει πλήρωμα 98 ατόμων. Το υποβρύχιο τροφοδοτείται από πυρηνικό αντιδραστήρα Rolls-Royce PWR 2 και γεννήτριες ντίζελ MTU των 600 κιλοβάτ που του επιτρέπούν να κινείται με ταχύτητα άνω των 30 κόμβων ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές το HMS Anson δεν θα χρειαστεί ανεφοδιασμό σε καύσιμα για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Εχει φυσικά τεχνολογία steath για να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ και διαθέτει έξι σωλήνες που πυροδοτούν τορπίλες Spearfish και πυραύλους cruise Tomahawk Block V. Μπορεί να πλήττει στόχους στη στεριά σε αποστάσεις 1,600 χλμ. Μπορεί να εκτελεί πολλών ειδών αποστολές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι καταστροφές αντίπαλων πλοίων και υποβρυχίων, η συλλογή πληροφοριών και η συνοδεία πλοίων.

Χρειάστηκαν 11 χρόνια και συνολικά 20 εκατ. εργατοώρες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του HMS Anson που πήρε το όνομα του από τον βρετανό ναύαρχο Τζορτζ Άνσον που τον 18ο αιώνα πραγματοποίησε πολλές πετυχημένες αποστολές και κέρδισε σημαντικές ναυμαχίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό