16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η βουλιμία του Παπαθανάση, «Τ for Τσαμάζ» και η διεθνής πρωτιά του Δαγούμα – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κ. Ν. Παπαθανάσης

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με υπουργό τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Ο δεύτερος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να εκλεγεί ο κ. Παπαθανάσης βουλευτής. Σχεδόν τον πήρε από το χέρι! Τι στα σούπερ μάρκετ τον πήγαινε, τι στις τηλεοπτικές κάμερες του παραχωρούσε την θέση. Οτι ήταν δυνατόν το έκανε. Μέχρι που τον … «σταύρωσε» κιόλας! Εξελέγη τελικά βουλευτής ο κ. Παπαθανάσης. Ε, λοιπόν, μεταξύ των δύο – μου λένε – επικρατεί χαμηλό βαρομετρικό. Κι έχω την υποψία ότι δεν είναι εν αδίκω ο κ. Γεωργιάδης. Υποψία βέβαια….

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης δεν είναι μόνο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον έκανε και πρώτο τη τάξη υπουργό της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαθανάσης έγινε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με συγκεκριμένο ρόλο. «Κρατάει» όλα τα χρήματα που αφορούν επενδύσεις, ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης. Πήρε την θέση του κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη χωρίς την αρμοδιότητα του Γενικού Λογιστηρίου. Δεν του έφταναν όλα αυτά ήθελε να είναι και αναπληρωτής – με δικαίωμα υπογραφής! – του κ. Χατζηδάκη. Ο υπουργός του λίγο έλειψε να πάθει … ανακοπή! Βέβαια το θέμα λύθηκε από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο, τον πρωθυπουργό. Αλλά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η … βουλιμία του κ. Παπαθανάση.

Καθυστερήσεις

Μου λένε όμως ότι τις αρμοδιότητες τις έχει και … «κάθεται» πάνω τους και τις απολαμβάνει! Διότι οι καθυστερήσεις των χρηματοδοτήσεων έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην αγορά. Και οσονούπω θα αρχίσουν οι διαμαρτυρίες…. Αυτά!

«T for Deutsche Telecom…»

Εδώ και περίπου έξι μήνες ο όμιλος ΟΤΕ συνοδεύει το brand των θυγατρικών του και ιδίως της Cosmote και με το «Τ».

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν απορήσει, ιδίως η πλειονότητα του κόσμου, όταν για παράδειγμα περνάνε μπροστά από το εμβληματικό μέγαρο του ΟΤΕ στην Κηφισίας. Τι είναι αυτό το «Τ»;

Δεν είναι άλλο από το brand της Deutsch Telecom του γερμανικού ομίλου που ελέγχει το 51,7% του ελληνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών.

…και «Τ for Τσαμάζ»!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε για το αν η εμφάνιση του «Τ» στα λογότυπα του ΟΤΕ και της Cosmote σηματοδοτούν και την αλλαγή του εμβληματικού «ΟΤΕ» στη χώρα μας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το «Τ» είναι της Deutsch Telecom, που είναι ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ και το brand του είναι νούμερο ένα στην Ευρώπη και νούμερο δύο στον κόσμο. Συνεπώς σύμφωνα με τον κ. Τζαμάζ έχει μεγάλη αξία και για τον όμιλο ΟΤΕ.

Πάντως, ο ίδιος απέρριψε οποιοδήποτε σενάριο για αντικατάσταση των σημάτων του ομίλου στην Ελλάδα από το brand της Deutsche Telecom. «Το Cosmote σημειώνει από τα υψηλότερα σκορ των εταιρειών του γερμανικού ομίλου…» τόνισε ο κ. Τσαμάζ.

Άρα το «Τ» βγαίνει από το Deutsche Telecom κι όχι από τον κ. Τσαμάζ! Γιατί ανησύχησα….

Μετοχή

Ο κ. Τσαμάζ ρωτήθηκε, όμως, χθες και για τα σενάρια ή τις φήμες που κυκλοφορούν για τη μετοχή και για υποτιθέμενες κινήσεις της Deutsche Telecom να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση προς τους μετόχους.

Βέβαια η τιμή της μετοχής κινείται στο χαμηλότερο σημείο του έτους και στην αγορά εικάζουν πως οι Γερμανοί με κάποιο τρόπο τη θέλουν χαμηλά για να κάνουν τη δημόσια πρόταση.

Επιστημονική φαντασία

«Πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ. Αυτές οι πρακτικές είναι μακριά από τη φιλοσοφία και την ηθική του γερμανικού ομίλου. Δεν υπάρχει επιθυμία, δεν υπάρχει πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Τηλεπικοινωνίες

Τι συμβαίνει λοιπόν και η μετοχή του ΟΤΕ βρίσκεται σε χαμηλές πτήσεις;

Ο κ. Τσαμάζ απέδωσε αφενός στην τάση που κυριαρχεί και στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές εταιρείες. «Αυτή η πτωτική τροχιά πέρασε και στον ΟΤΕ», εκτίμησε για να τονίσει βέβαια, πως τα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης είναι υγιέστατα.

«Ίσως οι επενδυτές να μη βλέπουν το story των εταιρειών», είπε για να καταλήξει και στην εμφάνιση παρόχων οι οποίοι δεν έχουν επενδύσει και απλά παρέχουν υπηρεσίες…

—-

Διάκριση

Έχει επικρατήσει, πίσω από κάθε μεγάλο διεθνές γεγονός, όπως μία εφεύρεση, ένα επιχειρηματικό deal ή μία λίστα με κορυφαίους στο είδος τους να βρίσκεται κι ένας Έλληνας.

Και πάω κατευθείαν στην είδηση.

Ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Αθανάσιος Δαγούμας συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου. Πρόκειται για τη λίστα του αμερικανικού πανεπιστημίου Stanford.

«Top 2%»

Ο κ. Δαγούμας συγκαταλέγεται στη λίστα «Top 2%» που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Stanford. Πρόκειται για επιστήμονες ανεγνωρισμένου κύρους, οι οποίοι βρίσκονται στο 2% της κορυφής της συγκεκριμένης λίστας.

Ο πρόεδρος της ΡΑΑΕΥ ανήκει λοιπόν στο 2% των πιο επιδραστικών επιστημόνων στον τομέα της ενέργειας.

Και μαζί με τον κ. Δαγούμα στην ίδια λίστα φιγουράρει και το μέλος της ολομέλειας της ΡΑΑΕΥ ομότιμος καθηγητής κ. Στέφανος Μανιάς.

Και πιο ψηλά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό