24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η βασίλισσα Letizia παρά λίγο να χάσει ένα ιστορικό κόσμημα – Φαντάσου αυτόν που θα το έβρισκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν χανόταν αυτό το κόσμημα, ποιος άκουγε τη βασιλική οικογένεια.

Τα κοσμήματα των βασιλικών οικογενειών έχουν τεράστια αξία. Αμύθητη κατά πολλούς. Περιλαμβάνουν λίθους και πετράδια που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, προσφέρονται ως δώρα σε royal γάμους και κοσμούν πληθώρα προσώπων ανά τα χρόνια. Κοσμήματα της βασίλισσας Ελισάβετ πέρασαν στην πριγκίπισσα Diana. Από εκείνη στην Kate Middleton και τη Meghan Markle. Δεν είναι, όμως, μόνο οι royals του Ηνωμένου Βασιλείου με αυτήν τη συνήθεια.

Η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας έχει πληθώρα κοσμημάτων στην κατοχή της. Ένα από αυτά ήταν που αποφάσισε να φορέσει, μία καρφίτσα πάνω στο φόρεμά της, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την τελετή του Pascua Militar στο Palacio Real της Μαδρίτης. Όμως, παρά λίγο να συμβεί κάτι που κανείς από την οικογένεια δε θα ήθελε.

Το κόσμημα έπεσε από το φόρεμα της Letizia

Καθώς η 49χρονη βασίλισσα Letizia και ο 53χρονος βασιλιάς Felipe περπατούσαν, η καρφίτσα από το φόρεμα της Letizia έπεσε στο πάτωμα. Ευτυχώς, ο Felipe το είδε και έσπευσε να το πιάσει. Έπειτα, συνέχισαν κανονικά την πορεία τους, χωρίς να μετρούν την απώλεια κάποιου ιστορικού οικογενειακού κειμηλίου και σίγουρα πολύ πιο ανακουφισμένοι στη συνειδητοποίηση του τι πήγε να συμβεί.

Σε ποιον ανήκε το κόσμημα

Το κόσμημα που τώρα φοράει η βασίλισσα Letizia ανήκε στη βασίλισσα Ena ή αλλιώς Victoria Eugenie of Battenberg, η νεότερη δισέγγονη της βασίλισσας Victoria που γεννήθηκε στη Σκωτία (σ.σ. Ήταν, μάλιστα, το πρώτο βασιλικό μωρό που γεννήθηκε μέσα στο κάστρο του Balmoral). Παντρεύτηκε τον βασιλιά Alfonso XIII της Ισπανίας το 1906, τον οποίο γνώρισε σε ένα δείπνο στο παλάτι του Buckingham όταν εκείνος επισκέφτηκε το Ηνωμένο Βασίλειο το 1905. Εκείνος, ενθουσιάστηκε τόσο μαζί της που άφησε στη μητέρα της, πριγκίπισσα Βεατρίκη, μία φωτογραφία του για να τη δώσει στην Ena. Μετά από συνεχή αλληλογραφία, το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε στις 31 Μαΐου του 1906 στην εκκλησία του San Jerónimo el Real στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Kate Middleton δεν είναι τυχαία η αγαπημένη της Ελισάβετ – Το άγνωστο παρελθόν με τη μαμά της
Η αποκάλυψη του William και της Kate Middleton για τον αρραβώνα τους- Η αντίδραση της βασίλισσας
Περισσότερα τα έξοδα παρά τα έσοδα για τον Harry και τη Meghan: Τι κρύβεται πίσω από το Archewell

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό