22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η απόλυτη συλλογή για τους λάτρεις της σειράς

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του Wonder Boy Collection από τις ININ Games, Strictly Limited Games και Bliss Brain, έχουμε στην διάθεση μας μια ακόμα πιο ενισχυμένη συλλογή που κυκλοφορεί με τον τίτλο Anniversary Wonder Boy Collection και περιλαμβάνει συνολικά 6 παιχνίδια σε 21 εκδόσεις τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το περυσινό Wonder Boy Collection δίνει στον χρήστη 4 παιχνίδια (Wonder Boy, Wonder Boy in Monster Land, Wonder Boy in Monster World και Monster World IV), αλλά στο φετινό πακέτο έχουν προστεθεί τόσο το Wonder Boy: The Dragon’s Trap, όσο και το Wonder Boy III: Monster Lair!

Ας ρίξουμε πρώτα ματιά στα παιχνίδια, αν και το πιθανότερο είναι ότι τα γνωρίζετε ήδη μετά από τόσα πολλά χρόνια.

Wonder Boy (6 εκδόσεις)

Το αρχικό κλασικό παιχνίδι arcade, όπου τρέχετε προς τα δεξιά κάνοντας ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε τους εχθρούς, ενώ διατηρείτε τη γραμμή αντοχής σας ψηλά συλλέγοντας τροφή. Με ένα χτύπημα χάνεις τη ζωή σου, αλλά αν μαζέψεις ένα power-up, όπως ένα skateboard, μπορείς να αντέξεις ένα χτύπημα. Το παιχνίδι είναι απίστευτα δύσκολο αλλά και πολύ διασκεδαστικό. Εκτός από ένα remake αυτής της έκδοσης, η σειρά δεν επέστρεψε ποτέ σε αυτό το στυλ.

Wonder Boy in Monster Land (4 εκδόσεις)

Το δεύτερο παιχνίδι που κυκλοφόρησε στα arcade. Πρόκειται για ένα παιχνίδι platform-adventure όπου πρέπει να συλλέγετε χρυσό και να αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό σας, ενώ αντιμετωπίζετε δύσκολα bosses και ένα πιεστικό χρονόμετρο – κλεψύδρα που αδειάζει γρήγορα. Χάνετε μια καρδιά αν φτάσει στο τέλος, οπότε δεν μπορείτε να χασομεράτε στον κόσμο, ενώ οι αντίπαλοι επανεμφανίζονται ταχύτατα αυξάνοντας σημαντικά την δυσκολία. Γενικά είναι ένα από τα πιο δύσκολα arcade games όλων των εποχών, αλλά παραμένει διασκεδαστικό ακόμα και σήμερα, αρκεί να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις και να ανακαλύψεις τα διάφορα μυστικά του, όπως το κούνημα του αναλογικού μοχλού ενώ βρίσκεις κρυμμένο χρυσό για να αυξήσεις την αξία του. Με τα σημερινά δεδομένα, αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι της σειράς, αλλά αυτός ο τίτλος αποτέλεσε το θεμέλιο για το πώς θα προχωρούσε η σειρά στη συνέχεια στις κονσόλες.

Wonder Boy III: Monster Lair (2 εκδόσεις)

Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι arcade. Κλείνει την εποχή των arcade με ένα κολοσσιαίο μπαμ. Το Monster Lair καταργεί τα στοιχεία adventure και επιστρέφει σε ένα σχεδιασμό βασισμένο σε πίστες, χάνεις ζωή με ένα χτύπημα και υπάρχει ξανά η μπάρα που δείχνει την ενέργεια σου. Σε κάθε επίπεδο πρέπει να αντιμετωπίσετε διάφορους εχθρούς, ενώ η οθόνη κυλάει συνεχώς προς τα δεξιά. Το δεύτερο μέρος κάθε επιπέδου σας βάζει στη συνέχεια να καβαλάτε έναν δράκο και να εξολοθρεύετε κύματα εχθρών πριν αντιμετωπίσετε το μεγάλο boss.

Το gameplay αναμειγνύει στοιχεία platform και shooterσε μια γρήγορη και άκρως διασκεδαστική εμπειρία. Μπορείτε να αποκτήσετε προσωρινά διάφορα όπλα (όπως μπάλες φωτιάς) και είναι το μοναδικό παιχνίδι σε ολόκληρη τη συλλογή όπου υποστηρίζεται co-op με έναν ακόμη φίλο.

Wonder Boy: The Dragon’s Trap (4 εκδόσεις)

Το πρώτο παιχνίδι Wonder Boy που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για παιχνιδοκονσόλες και κατέληξε να είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για το Sega Master System. Μια περιπέτεια που συνεχίζεται αμέσως μετά τα γεγονότα του Wonder Boy in Monster Land. Μόνο που αφού νικήσετε το τελευταίο αφεντικό είστε πλέον καταραμένοι και μεταμορφωμένοι σε έναν μάλλον χαριτωμένο δράκο.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να περιπλανηθείτε στον κόσμο κυνηγώντας δράκους προσπαθώντας να άρετε την κατάρα. Μόνο που αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι μόλις νικήσετε έναν άλλο δράκο, μεταμορφώνεστε σε άλλο ζώο όπως ποντίκι, αετός ή λιοντάρι. Κάθε ζώο έχει τις δικές του ικανότητες που σας επιτρέπουν την πρόσβαση σε νέες περιοχές του κόσμου.

Wonder Boy in Monster World (3 εκδόσεις)

Η πρώτη προσθήκη στο Sega Mega Drive, αξιοποίησε πλήρως τις δυνατότητες του νέου συστήματος για μια μεγαλύτερη και πολύ καλύτερη περιπέτεια. Παίζοντας ως ένας νέος ήρωας, ο Shion, το Monster World καταργεί τις μεταμορφώσεις ζώων, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε συντρόφους που θα σας βοηθούν στην περιπέτεια σας. Αυτή τη φορά μπορείτε να αποκτήσετε νέα όπλα, όπως δόρατα και τρίαινες, μια πληθώρα νέων μαγικών ξορκιών και έναν μεγαλύτερο κόσμο για να εξερευνήσετε.

Monster World IV (2 εκδόσεις)

Στην τελευταία περιπέτεια παίζετε τώρα ως κορίτσι, την Asha. Για αρκετά χρόνια ήταν διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, αλλά κυκλοφόρησε τελικά και στις Δυτικές αγορές. Το Monster World IV αλλάζει το περιβάλλον μεταφέροντας μας σε αραβικό σκηνικό και με σαφέστατα πιο εκλεπτυσμένα γραφικά.

Όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, αντί για έναν ανοικτό κόσμο έχουμε μια πιο γραμμική δομή που μοιάζει με πίστα. Έχετε πλέον στη διάθεσή σας μόνο ένα σπαθί, αλλά μπορείτε να εκτελέσετε νέες κινήσεις, όπως ένα χτύπημα προς τα κάτω όταν πηδάτε. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι το αξιολάτρευτο pepelogoo, ο μπλε σύντροφός σας που σας συνοδεύει στις περιπέτειές σας και σας επιτρέπει να εκτελείτε ειδικές κινήσεις καθώς εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, όπως το γλίστρημα και το διπλό άλμα.

Μόλις ανοίξετε το Anniversary Wonder Boy Collection, θα μπείτε σε ένα μενού από το οποίο θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα έξι προαναφερθέντα παιχνίδια. Αφού διαλέξετε ένα από αυτά, θα μπορέσετε να επιλέξετε την έκδοση που θέλετε να παίξετε, με τα παιχνίδια να προσφέρουν την ιαπωνική έκδοση και τη διεθνή/δυτική έκδοση. Και τα έξι παιχνίδια επωφελούνται από τη δυνατότητα επιλογής της αναλογίας διαστάσεων με την οποία θέλετε να εμφανίζεται το παιχνίδι, καθώς και από την προσθήκη φίλτρου στην εικόνα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επαναφοράς της δράσης σε περίπτωση που κάνετε κάποιο λάθος και πρέπει να διορθώσετε τα πράγματα (rewind). Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας (save), ώστε να μπορείτε να φορτώνετε κάθε παιχνίδι ακριβώς από εκεί που το αφήσατε.

Εκτός από τα παιχνίδια, υπάρχει επίσης μια σειρά ψηφιακών art books που περιλαμβάνουν τα έγγραφα σχεδιασμού για καθένα από τα παιχνίδια αυτής της συλλογής, καθώς και μια ποικιλία εικονογραφήσεων και φυλλαδίων που χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση των παιχνιδιών την εποχή εκείνη. Μπορείτε να δείτε ακόμη και τα original εγχειρίδια, τα πρωτότυπα σχέδια των κουτιών, τις ετικέτες των κασετών και τα σχέδια των καρτών/καρτών παιχνιδιών, ώστε να έχετε πρόσβαση σε ένα σπουδαίο ψηφιακό αρχείο για τη σειρά Wonder Boy.

Η επετειακή Wonder Boy Anniversary Collection είναι μια εξαιρετική πρόταση για τους λάτρεις της σειράς, καθώς περιλαμβάνει 6 παιχνίδια σε 21 διαφορετικές εκδόσεις, δίνοντάς μας μια ματιά στις πολλές παραλλαγές τους. Εκεί που έχουμε ένσταση είναι στο γεγονός ότι δεν υπάρχει επιλογή αναβάθμισης του περυσινού Wonder Boy Collection στη νέα συλλογή, ούτε κάποια έκπτωση για όσους το είχαν αγοράσει…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό