22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η αποχώρηση «βόμβα» από την ΑΒ Βασιλόπουλος, η «χρυσή» φέτα των 20 ευρώ/κιλό και οι διθύραμβοι Λούλη για Τανισκίδη – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Το παρασκήνιο της αποχώρησης βόμβα από την ΑΒ Βασιλόπουλος

·      Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της παραίτησης του οικονομικού διευθυντή της ΑΒ Βασιλόπουλος.

·      Τίποτα, όπως λένε στην πιάτσα δεν προμήνυε πως θα υπάρξει τέτοια αποχώρηση από τον δεύτερο μεγαλύτερο λιανέμπορο τροφίμων της χώρας.

·      Και ειδικά από ένα στέλεχος που είχε γράψει χιλιόμετρα στην εταιρεία. Κοντά 15 χρόνια ήταν στον όμιλο όπως μας πληροφορούν οι πηγές μας.

·      Άνθρωποι που γνωρίζουν πάντως υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή τη εξέλιξη. Την οποία θεωρούν ως αναμενόμενη.

·      «Δεν άντεξε τις αλλαγές στην στρατηγική που επέβαλλαν οι Ολλανδοί της Ahold», μας λένε.

·      Η νοοτροπία τους, συνεχίζουν, είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ακολουθούσε τόσα χρόνια η εταιρεία και τα συγκεκριμένα στελέχη δεν μπορούν να συμβιβαστούν.

·      Οι Ολλανδοί αρνούνται να δεχθούν ότι η υψηλή κερδοφορία έρχεται από την ανάπτυξη και επιμένουν στις περικοπές. Και εκεί έρχεται η ρήξη…

·      Και όλα αυτά, συμβαίνουν την ώρα που οι Γερμανοί της Lidl έρχονται με φόρα και απειλούν να ρίξουν την ΑΒ από τη δεύτερη θέση (εάν δεν το έχουν κάνει ήδη…).

—————–

Γιατί δεν θα φθάσει η φέτα στα 20 ευρώ το κιλό

·      Φέτα στα 20 ευρώ το κιλό; Πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μετά το καταστροφικό πέρασμα του Daniel από τον θεσσαλικό κάμπο;

·      Παράγοντες της γαλακτοβιομηχανίας θεωρούν απίθανο να φθάσει τόσο ψηλά η τιμή του εθνικού μας τυριού.

·      Σίγουρα όπως λένε θα υπάρξει κύμα ανατιμήσεων, ωστόσο αποκλείουν την πιθανότητα να φθάσει σε τέτοια… απλησίαστα ύψη.  

·      Καταρχάς γιατί όπως αναφέρουν, υπάρχουν αποθέματα γάλακτος αφού η συλλογή για τη φετινή χρονιά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

·      Και δεύτερον γιατί θα πέσουν πολύ οι πωλήσεις σε μια εποχή που δυσκολεύεται ο κόσμος.

·      Αυτό πάντως που κυρίως φοβίζει τους παραγωγούς είναι η αύξηση των κρουσμάτων νοθείας.

·      Σε τέτοιες εποχές, λένε, πάντα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι επιτήδειοι να εκμεταλλευθούν τις καταστάσεις.

·      Για αυτό και όπως μαθαίνουμε οι Έλληνες τυροκόμοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη για να υπογραμμίσουν την ανάγκη ενίσχυσης των ελέγχων…

—————-

Ο Λούλης για τον Τανισκίδη της Optima Bank

·      Η πρώτη εισαγωγή τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από 17 χρόνια είναι γεγονός.

·      Ο δρόμος άνοιξε διάπλατα μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Optima Bank από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

·      Και αυτό τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της.

·      Στις επιδόσεις της Optima και στον κ. Τανισκίδη προσωπικά αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο LinkedIn ο πρόεδρος της αλευροβιομηχανίας Λούλη, Νίκος Λούλης.

·      Ο κ. Λούλης αφού έκανε ειδική μνεία στη βαθιά γνώση του κ. Τανισκίδη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις χρηματοδοτικές επιλογές.

·      Τόνισε ακόμη ότι νιώθει τυχερός που ο κ. Τανισκίδης είναι μέλος του δ.σ. της Loulis Ingredients.

—————–

Η Νήσος παραμένει στα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ

·      Για όσο διάστημα η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουν τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ θα παραμένει μέλος της πρωτοβουλίας.

·      Εάν αυτό διαφοροποιηθεί τότε αλλάζουν τα πράγματα…

·      Αυτό μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές, οι οποίες υπογραμμίζουν πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του κ. Κουρή.

·      Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ.

·      «Από τη στιγμή που το ποσοστό του κ. Κουρή είναι 50% +1% και η παραγωγή παραμένει στην μονάδα της Τήνου δεν υφίσταται πρόβλημα», σημειώνουν με νόημα.

·      Αποκαλύπτουν πως γίνονται προσπάθειες να ενταχθούν και νέα μέλη στην πρωτοβουλία, και ως υποστηρικτές.

·      Επισημαίνουν δε πως είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και οι Έλληνες επιχειρηματίες για να αντισταθούν στην επέλαση των πολυεθνικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό