18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «αποστασία» που ενόχλησε τον Μητσοτάκη, το άστοχο καλάθι του ΣΥΡΙΖΑ και το comeback του ΣΕΒ – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυρκαγιές

Κι ενώ έκλεισε εβδομάδα με τη Ρόδο να καίγεται, τα μέτωπα των πυρκαγιών «ανοίγουν» το ένα μετά το άλλο. Η Κέρκυρα, η νότιος Εύβοια, η περιοχή της Θήβα και πάει λέγοντας….

Το κατά δύναμιν

 Και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε να απαντήσει στη Βουλή σε όσες επικρίσεις έχουν μέχρι τώρα διατυπωθεί σχετικά με την αντιμετώπιση όλης αυτής της καταστροφής. Κι ούτε λίγο – ούτε πολύ απάντησε πως η κυβέρνηση – σχεδόν – έκανε ότι ήταν δυνατόν!

 Ιδιώτες

 Τα έριξε στους δημάρχους, που πήραν κονδύλια για καθαρισμούς και θα ελεγχθούν και ότι δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν όλα τα δάση. Εκεί «κουμπώνει» η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στον καθαρισμό των δασών!

Εμποροι;

Ποιοι μπορούν να καθαρίζουν τα δάση – έχοντας συμφέρον γι΄αυτό; Οι έμποροι ξυλείας! Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη επαγγελματική κατηγορία. Γλυκά – γλυκά έρχονται τα πράγματα….

Οι κάτοικοι

Σχετικά με την απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά τους ενόψει του κινδύνου, θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι στην Βόρειο Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, ότι σώθηκε, σώθηκε γιατί δεν εκκενώθηκαν τα χωριά. Οι κάτοικοι παράκουσαν την παρότρυνση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας. Διότι τότε ότι σώθηκε το έσωσαν – με αυτοθυσία – οι κάτοικοι με την βοήθεια της πυροσβεστικής!

 ———————————————————————

 «Σπαρτιάτες»

 Ενοχλήθηκε πάντως ο κ. Μητσοτάκης με την … «αποστασία» των «Σπαρτιατών» από την αρχική συναίνεση που είχε εκδηλωθεί για το νομοσχέδιο σχετικά με την ψήφο των αποδήμων. Κι ο κ. Μάκης Βορίδης ενοχλήθηκε. Και … «τα έριξαν» και η δύο στον αρχηγό του κόμματος – τον fake!

 Δελαπατρίδης;

 Σας είχα προϊδεάσει πως στο συγκεκριμένο κόμμα επίκεινται εξελίξεις. Ο κ. Βασίλης Στίγκας νομίζει πως είναι αρχηγός και σας πληροφορώ ότι θεωρεί πως ασκεί επιρροή και σε βουλευτές της … Νέας Δημοκρατίας! Μην γελάτε, είναι ακριβής η πληροφορία.

 Ο κανονικός

 Ο άλλος εν τω μεταξύ – ο κανονικός – «μασάει σίδερα» στο Δομοκό μ΄αυτά που βλέπει. Δεν νομίζω να φτάσουν στις ευρωεκλογές μαζί. Αυτό είναι πρόβλεψη!

 ————————————————-

 Δυσαρέσκειες

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μου λένε πως ένας από τους λόγους που ο μπασκετμπολίστας κ. Νίκος Παππάς αθόρυβα έχει απομακρυνθεί από την επιλογή να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, οφείλεται στην δημοτική παράταξη του κόμματος «Ανοιχτή Πόλη», που δεν της άρεσε καθόλου η ιδέα. Ποιός ήταν επικεφαλής; Ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος! Ποιος προωθείται;

Ο κ. Κ. Ζαχαριάδης

 Ο – κατά άλλα εξαιρετικά συμπαθής – κ. Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ατύχησε εκλογικά στον Βόρειο Τομέα. «Θα πάρουν ένα 10% και θα ησυχάσουν» μου έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, εξαιρετικά απογοητευμένος. Δεν νομίζω, είναι πολύ δυσμενής η πρόβλεψη. Αν μη τι άλλο ο κ. Ζαχαριάδης αξίζει καλύτερη τύχη!

 ——————————————————————————————-

 Ατάκα

Η ατάκα όμως της ημέρας ανήκει στο γενικό γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα. Μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε «πως τα καταφέρνετε να τους παίρνετε τα στελέχη κι εκείνοι να υπερψηφίσουν κιόλας;». Η αναφορά αφορούσε την ψήφιση από το Πα.Σό.Κ. του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων. Εγραψε….

 ————————————————————————–

 Με δόσεις

Η προεκλογική περίοδος ανέβαλε αρκετές εκδηλώσεις φορέων της αγοράς.

Και μία εξ αυτών ήταν και η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Για την ακρίβεια ο Σύνδεσμος των εργοδοτών πραγματοποίησε στις 15 Ιουνίου την λεγόμενη κλειστή συνεδρίαση, η οποία περιελάμβανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας της διοίκησης.

Στη διάρκεια της κλειστής συνέλευσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία: «Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουμε ακόμα πιο πυκνή και αποφασιστική δράση καθώς οι επόμενοι 12 με 18 μήνες αποτελούν ένα κρίσιμο παράθυρο ευκαιρίας για να βελτιώσουμε τις προοπτικές και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».

Η ανοιχτή, λοιπόν, εκδήλωση της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ ματαιώθηκε καθώς ούσα η χώρα σε προεκλογική περίοδο δεν είχε εκλέξει Βουλή.

Κι έτσι δεν μπορούσαν να προσκληθούν ούτε πρωθυπουργός ούτε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Η ανοιχτή εκδήλωση

 Ο ΣΕΒ, λοιπόν, αποφάσισε η ανοιχτή εκδήλωση να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Και παράγματι αυτή θα διαρκέσει ένα διήμερο! Στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Την πρώτη ημέρα, μάλιστα, θα διοργανωθεί βιομηχανικό συνέδριο. Και όπως μαθαίνω θα είναι καλεσμένοι όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς. Ονόματα δεν μου έχουν πει γιατί τώρα φτιάχνουν το πρόγραμμα στην Ξενοφώντος, αλλά σας δίνω αυτήν την πρόγευση.

Τη δεύτερη ημέρα στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή εκδήλωση του ΣΕΒ, όπου εκτός από τον πρωθυπουργό θα συμμετέχει επίσης και καλεσμένος «έκπληξη». Από το εξωτερικό.

Όπως πληροφορούμαι τα ονόματα κι εδώ είναι πολλά έχουν σταλεί δηλαδή προσκλήσεις, αλλά ακόμα δεν έχει κλειδώσει το πρόσωπο…

Όπως και να χει ο ΣΕΒ ετοιμάζεται για γερό comeback στην πολιτική και οικονομική σκηνή…

————————————————————————–

 διαΝΕΟσις

 Κι αφού κινούμαι στον επιχειρηματικό χώρο και συγκεκριμένα σε αυτόν των φορέων εκπροσώπησης τους, να σας ενημερώσω και για μία ακόμη είδηση.

Στον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό «διαΝΕΟσις», που ίδρυσε και συνεχίζει να χρηματοδοτεί αποκλειστικά ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος είχαμε μία αποχώρηση.

Και θα την έλεγα σημαντική, αν και ουδείς αναντικατάστατος. Ο διευθυντής περιεχομένου κ. Θοδωρής Γεωργακόπουλος αποφάσισε να αποχωρήσει, κλείνοντας έναν πολυετή κύκλο συνεργασίας με τον οργανισμό.

Την είδηση τη γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση του στα social media. Ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν η «ψυχή» της «διαΝΕΟσις» και ήταν μαζί με τον κ. Δασκαλόπουλο εκείνοι που ξεκίνησαν μαζί το χτίσιμο της.

Θάχει ενδιαφέρον ποιος θα τον αντικαταστήσει…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό