22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η απειλή των…καταλληλότερων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλες οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί πίστευαν ότι θα ανατραπούν αν συμβεί κάτι μεγάλο, κάτι απρόβλεπτο. Για αυτό και πάντα έστρεφαν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση όσων θεωρούσαν εκείνοι σημαντικά. Ποτέ τους δεν πίστεψαν στην θεωρία της σταγόνας, δηλαδή ενός γεγονότος που θα λειτουργούσε ως επιταχυντής πολλών συσσωρευμένων γεγονότων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αλήθεια, ότι από την πρώτη ημέρα που εξελέγη είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά από μεγάλα γεγονότα. Από την απόπειρα εισβολής στον Έβρο μέχρι την πανδημία και από την πανδημία, στους πολέμους στη γειτονιά μας και στις μεγάλες επιπτώσεις στις οικονομίες των χωρών και των πολιτών από έναν πληθωρισμό «φωτιά». Και από τη διαχείριση των κρίσεων ο πρωθυπουργός κατάφερε να ωριμάσει και να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς παίκτες, όχι μόνο του εγχώριου αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αν μπορούσαμε νοητά να χωρίσουμε την περίοδο Μητσοτάκη, θα τραβούσαμε μια διαχωριστική γραμμή πριν γίνει πρωθυπουργός και αφότου έγινε πρωθυπουργός.

Ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, είναι αλήθεια, ότι αιφνιδιάστηκαν από αυτήν την πολιτική μετεξέλιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ακόμη και όταν κέρδισε τις εκλογές του 2109, πίστευαν ότι δεν θα τα κατάφερνε.

Πέντε χρόνια μετά, «μαζεύτηκε» αρκετή πολιτική καύσιμη ύλη. Και παρά το ότι μεσολάβησαν οι διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου και οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, η «καύσιμη ύλη» συνέχισε να λειτουργεί αυτόνομα και να συσσωρεύεται. Οι πολίτες πλέον λειτουργούν αθροιστικά σε αυτήν την κυβέρνηση, που διανύει πλέον τον πέμπτο χρόνο της. Και αυτά που φάνταζαν ως…μικρά, αρχίζουν πλέον να παίρνουν μεγαλύτερη διάσταση. Τα λάθη που καταγράφηκαν μέσα σε ένα χρόνο δεν είχαν προσμετρηθεί όλη την προηγούμενη τετραετία.

Και το μπουκάλι αρχίζει να γεμίζει, παρά το ότι ο πρωθυπουργός με διάφορες κινήσεις του προσπαθεί να «μεταγγίσει» το νερό που συσσωρεύεται .

Αυτό που συνέβη με τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, είναι ένα τραγικό περιστατικό, που έρχεται ως σταγόνα να προστεθεί στα άλλα. Όπως και η υποτίμηση των εγκληματικών λαθών του «βαθέως κράτους» , της κυβέρνησης και εργαζομένων στον ΟΣΕ, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Το δύσκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι τα…λάθη των καταλληλότερων υπουργών του – όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης (που απολαμβάνει μιντιακή και δημοσκοπική ασυλία, καθώς είναι στην πεντάδα των καλύτερων υπουργών!) , ή όπως ήταν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής – μπορεί να λειτουργήσει ως η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Και εάν ο πρωθυπουργός δεν πάρει τώρα αποφάσεις, ίσως το αύριο να είναι …αργά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό