28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Η ΑΕΚ του Φερέρ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (ΦΩΤΟ,VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είχε σφραγίσει η ΑΕΚ σαν σήμερα πριν 15 χρόνια, σε μια γιορτινή βραδιά στο ΟΑΚΑ. Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της ομάδας από τον Ντέμη Νικολαϊδη και δύο μήνες μετά την πρόσληψη του προπονητή Λορένθο Σέρα Φερέρ, η ΑΕΚ έκανε το μεγάλο βήμα της επιστροφής στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, στην οποία είχε προκριθεί νωρίτερα το 1994, το 2002, το 2003 και μετέπειτα το 2018.

Μετά τη νίκη επί της Χαρτς στο Εδιμβούργο με 2-1, τα πράγματα φαίνονταν εύκολα στη ρεβάνς και εν τέλει αποδείχθηκαν εύκολα, αν και στη ρεβάνς η ΑΕΚ αγχώθηκε αλλά και σφυρίχθηκε από μερίδα του κόσμου, πριν το 0-0 μετατραπεί σε 3-0, με τη σκωτσέζικη ομάδα να παίζει με εννέα παίκτες λόγω αποβολών του Μπρεγιέ στο 29’ με δεύτερη κίτρινη και του Μακ καν στο 63’ με απευθείας κόκκινη από τον Βούλγαρο διαιτητή Μπασκάκοφ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Βλάνταν Ιβιτς.Πριν από αυτά, η εστία του Σάκη Χιώτη (που είχε αντικαταστήσει τον Στέφανο Σορεντίνο, ο οποίος τρεις μέρες νωρίτερα είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Αττική Οδό!) είχε κινδυνεύσει στο 5’, στο 15’ και στο 26’. Η σκωτσέζικη ομάδα (με τον Τάκη Φύσσα στη σύνθεσή της) έπαιζε τα ρέστα της, όμως η αποβολή του Μπρεγιέ έσβησε τις ελπίδες της.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, δε συνήλθε. Επαναπαυμένη στην ασφάλεια του σκορ του πρώτου αγώνα αλλά και στη αριθμητική της υπεροχή, έδειχνε να… περιμένει τη λήξη και προκάλεσε έτσι τη δυσφορία της εξέδρας. Μόνο όταν έμεινε με εννέα παίκτες η Χαρτς στο τελευταίο μισάωρο μπόρεσε να «καθαρίσει» η ελληνική ομάδα: με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζούλιο Σέζαρ στο 79’ μετά από ανατροπή του Βασίλη Λάκη, με κεφαλιά του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 82’ από σέντρα του Ντάνιελ Τόζερ και με πλασέ του Σέζαρ στο 86’. Η ΑΕΚ ήταν στους ομίλους και εκεί έμελλε να κάνει τις πρώτες νίκες της στη διοργάνωση με αντιπάλους τη Λιλ και τη Μίλαν.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Δέλλας, Τσιρίλο, Παουτάσο (72’ Τόζερ) Έμερσον, Ίβιτς, Λαγός (54’ Λάκης) Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος (84’ Καμπάνταης) Καπετάνος

Στις 23 Αυγούστου23/8/92 ΑΕΚ-Ποσειδών Μηχανιώνας 6-0 (Κύπελλο Ελλάδας)23/8/01: Γκρεβενμάχερ -ΑΕΚ 0-2 (προκριματικός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ –τυπικής σημασίας αγώνας και εύκολη νίκη)23/8/03 Αιγάλεω-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική –πρεμιέρα πρωταθλήματος και ντεμπούτο με γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ για τον Γιάννη Οκκά)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα (21+)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό