20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ ξεπέρασε τον σκόπελο των Ιωαννίνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα γκολ του Στίβεν Τσούμπερ στο λυκαυγές του αγώνα των «Ζωσιμάδων» χάρισε στην ΑΕΚ μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και θα επιτρέψει στην Ένωση να προσεγγίσει με καθαρό μυαλό την αναμέτρηση με την Μπράιτον την προσεχή Πέμπτη, για το Europa League.

Η ομάδα της Ηπείρου έμεινε χωρίς νίκη για 11η αγώνα, αφού μετά το 3-0 της πρεμιέρας επί της Κηφισιάς μετρούν επτά ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να παραμένουν χαμηλά στην κατάταξη (12οι) και, φυσικά, να κινδυνεύουν.

Η ομάδα του Αλμέιδα ξεκίνησε με σαφή στόχο το γρήγορο γκολ, είχε δύο τελικές στα πρώτα τέσσερα λεπτά και άνοιξε το σκορ στο 7΄ με υπέροχο γκολ, που προήλθε από την έξοχη εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Ελίασον και Πινέδα, με τον Μεξικανό να βρίσκει τον Τσούμπερ και ο Ελβετός, με άριστο τελείωμα, έγραψε το 1-0.

Στο 10΄ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση: οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και μετά την επέμβαση του Κάλενς στον Ροσέρο η μπάλα έφτασε στον Μπάλαν, το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχής απέκρουσε ο Στάνκοβιτς. Η μπάλα στρώθηκε στον Παμλίδη, ο οποίος σε άδειο τέρμα «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι!

Ανάλογη ευκαιρία με αυτή του Παμλίδη έχασε στο 29΄ ο Τσούμπερ, όταν από σέντρα του Γκατσίνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι κι επέστρεψε στον Ελβετό, που αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία.

Στο 36΄ ο Κλέιμαν απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου και στο «ριμπάουντ» ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε. Ένα σουτ του Ελίασον στο 47΄ έφυγε άουτ, όπως και η κεφαλιά του Λεό στο 71΄.

Ο Αλμέιδα στο 75΄ έκανε τέσσερις αλλαγές για να «φρεσκάρει» την ομάδα του, που συνέχιζε να ψάχνει το γκολ στην αντεπίθεση, για να «κλειδώσει» τη νίκη της, χωρίς όμως να τα καταφέρει αλλά και δίχως να απειληθεί.

Η ΑΕΚ έφτασε στους 27 βαθμούς και ξανάπιασε στη δεύτερη θέση τον Ολυμπιακό, ενώ και οι δύο ομάδες περιμένουν το αποψινό αποτέλεσμα στο «Βικελίδης» για να δουν αν θα παραμείνουν στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό