17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ θέλει πιο εύστοχο τον Γκαρσία κόντρα στην Αντβέρπ για την πρόκριση και τα 30+ εκατομμύρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ βρήκε τέσσερα γκολ απέναντι στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ, δίχως ένα από τον πρώτο σκόρερ της πέρυσι, Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος οφείλει στην ομάδα, στον εαυτό του και στη μελλοντική μεταγραφή του.

Ο δείκτης xGoals των δύο αναμετρήσεων ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ, έδειξε για ακόμα μία φορά την υπεροπλία και ανωτερότητα της Ένωσης στο δημιουργικό/επιτελικό κομμάτι του αγωνιστικού πλάνου της, κάτι που ίσχυσε άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία των περυσινών αγώνων της. Το καλό είναι ότι συμβαίνει και στην Ευρώπη.

Η φιλοσοφία παραμένει ίδια απαράλλαχτη με τη σεζόν που οι ”κιτρινόμαυροι” κατέκτησαν το νταμπλ, 45 χρόνια μετά από την προηγούμενη φορά, αυτό είναι το σήμα κατατεθέν της, όπως επίσης είναι εμφανής και η δυσκολία της όταν -έστω και για κάποια μικρά διαστήματα αγώνων- παρεκκλίνει του πλάνου και επιχειρεί να παίξει πιο ελεγχόμενα. Ζορίζεται όταν χαμηλώνει το ρυθμό της για να ελέγξει ένα παιχνίδι, είναι μια απαίτηση που δεν υπηρετεί ιδιαίτερα σωστά.

Η ουσία στο γκολ υπήρξε, αν και μεγάλες ευκαιρίες χάθηκαν ως επί το πλείστον επειδή απέναντί της είχε τον σπουδαίο Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία μεγάλων επεμβάσεων. Συμπερασματικά, η ευστοχία στην προσπάθεια να γίνουν τελικές εντός της αντίπαλης εστίας ήταν καλή, παρόλο που ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Λιβάι Γκαρσία, δεν ήταν αποτελεσματικός.

Η ΑΕΚ πέτυχε τέσσερα τέρματα, δίχως εκείνος να σκοράρει, αν και υπήρξαν τουλάχιστον 4-5 περιπτώσεις συν ένα πέναλτι για να το καταφέρει. Τα γκολ του Λιβάι είναι απαραίτητα στις μάχες με την Αντβέρπ, ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο που δεν άφηνε φάση να πάει χαμένη στα φιλικά, καλείται να πράξει το ίδιο και στα επίσημα.

Η μεταγραφή που δεν έγινε και η ”εκτόξευση” που όλοι περιμένουν

Ύστερα από μία μεταβατική σεζόν με την καθιέρωσή του στην κορυφή της επίθεσης και την πολύ καλή ανταπόκρισή του στις ανάγκες της θέσης (17 γκολ σε επίσημα ματς) με το σκεπτικό ότι ήταν η πρώτη φορά που απέκτησε μονιμότητα σε αυτήν, ο Γκαρσία δικαίωσε τον Ματίας Αλμέιδα για τη χρησιμοποίησή του ως φορ. Ο Αργεντινός προπονητής είχε μιλήσει για ”εκτόξευση”, αυτή δηλαδή που ο 25χρονος ποδοσφαιριστής καλείται να καταφέρει φέτος.

Η ΑΕΚ αρνήθηκε πεισματικά την πώλησή του στη γαλλική Λανς η οποία έφτασε να προσφέρει περίπου 25 εκατ. ευρώ για την αγορά του. Μια επιλογή που αφενός πείθει για την επιθυμία του club να μην αποδυναμωθεί, τουναντίον και με την απόκτηση του Πόνσε να ενισχύσει τις πιθανότητες της για να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να κάνει όμορφα πράγματα στην Ευρώπη.

Υπάρχει βέβαια και η άποψη που λέει ότι εμπεριείχε ρίσκο, καθώς η Λανς ήταν επί της ουσίας και η μοναδική ομάδα που εμφανίστηκε να προσφέρει αυτά τα χρήματα για τον Γκαρσία, για να είμαστε πιο ακριβείς ήταν η μοναδική που όχι απλώς έφτασε στα 25 εκατ. ευρώ αλλά και που ξεπέρασε τα 15. Κανένα άλλο club δεν έφτασε στο σημείο να θεωρεί ότι αξίζει τόσα.

Ο Μελισσανίδης, η παραμονή και το μέλλον

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης είπε στον Γκαρσία ότι δεν είναι η ώρα για να φύγει και πως μένοντας στην ομάδα, θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη πρόταση για να ανοίξει ο δρόμος της αποχώρησής του, αφού πρώτα ο ίδιος και η ΑΕΚ θα τον έχουν απολαύσει.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να πάρει μπροστά στο σκοράρισμα και να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη. Έτσι έρχονται οι μεγάλες προτάσεις, έτσι πείθονται οι σύλλογοι των σπουδαίων πρωταθλημάτων να σπάσουν τον κουμπαρά. Όλα στο χορτάρι λοιπόν για τον Λιβάι, τα γκολ του οποίου είναι απαραίτητα κόντρα στην Αντβέρπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό