16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ έκανε «σκόνη και θρύψαλα» την πρωταθλήτρια Βελγίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια απίθανη ΑΕΚ, αν αναλογιστεί κάποιος το μικρό διάστημα προετοιμασίας της, νίκησε εύκολα με 3-0 την πρωταθλήτρια Βελγίου, Αντβέρπ, σε φιλικό αγώνα διάρκειας δύο ωρών (τέσσερα τριαντάλεπτα) στο βοηθητικό γήπεδο των Βέλγων.

Να σημειωθεί πως η Αντβέρπ βρίσκεται στο τέλος της προετοιμασίας της καθώς οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ξεκινούν στις 23 Ιουλίου.

Ο Ματίας Αλμέιδα μοίρασε το χρόνο συμμετοχής των παικτών ανά μία ώρα και όσο η ομάδα του είχε δυνάμεις, κι αυτό συνέβη για περίπου μιάμιση από τις δύο ώρες, η Ένωση έθελξε και γοήτευσε με το ποδόσφαιρό της.

Η ΑΕΚ αντιπαρήλθε στην αρχική πίεση των γηπεδούχων με καλή ανασταλτική λειτουργία, κράτησε απαραβίαστη την εστία της και άνοιξε το σκορ στο 56΄ με τον Φαν Βέερτ, ύστερα από συνεργασία Άμραμπατ και Τσούμπερ.

Το 2-0 καταγράφηκε στο 61ο λεπτό, όταν μετά τη μακρινή πάσα του Σιντιμπέ ο Ζίνι κατέβασε την μπάλα και την πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα, για να έρθει και τρίτο γκολ στο 87΄ με τον Κοσίδη, από ασίστ του Μάνταλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία και για ένα τέταρτο γκολ, αλλά ο Μαχαίρας αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 113΄, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό