20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Αγγλική Ομοσπονδία προτείνει ρομποτική διαιτησία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις τελευταίες εβδομάδες η διαιτησία δεν έχει ξεφύγει από την έντονη κριτική ούτε στην Αγγλία και ο Σάιμον Χούπερ μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Στη διάρκεια του αγώνα κορυφής Τότεναμ-Λίβερπουλ (2-1) στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Άγγλος διαιτητής επικρίθηκε έντονα για ορισμένες αμφισβητήσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν εναντίον των «Κόκκινων», ενώ και η χρήση του VAR αμφισβητήθηκε ευρέως από τον βρετανικό Τύπο μετά τη συνάντηση.

Προκειμένου να μειωθούν τα λάθη που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία των αγώνων στο μέλλον, ο Chief Commercial και Operating Officer της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μαρκ Μπούλινγχαμ, έκανε μια μάλλον εκπληκτική πρόταση: την εισαγωγή μιας ρομποτικής και ανεξάρτητης διαιτησίας στην Premier League.

«Ποτέ δεν πρέπει να έχουμε μια κατάσταση όπου επιδεινώνεται η εμπειρία του κοινού στο γήπεδο ή στο σπίτι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό. Φυσικά, οι άνθρωποι συνήθιζαν να παραπονιούνται ότι οι αποφάσεις ήταν λανθασμένες, και είναι σημαντικό να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις, αυτό είναι το σημείο εκκίνησης», είπε ο Μπούλινγχαμ.

«Όσον αφορά την τεχνολογία, το ερώτημα είναι αν υπάρχουν τρόποι να λαμβάνονται αποφάσεις πιο γρήγορα. Γιατί νομίζω ότι όλοι μισούν αυτή τη μεγάλη διακοπή, στο γήπεδο ή στο σπίτι. Βλέπετε τεχνολογικές καινοτομίες στο ημιαυτόματο οφσάιντ, μπορεί τελικά αυτό να γίνει αυτόνομο; Και θα ήταν αυτό ένα βήμα προς εντελώς ακριβείς αποφάσεις, αλλά πολύ γρήγορα;», πρόσθεσε

Και συμπλήρωσε: «Οπότε, αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, θα ήταν καλύτερο για τους οπαδούς. Αυτή είναι μια περιοχή που πρέπει να εξερευνήσετε απολύτως. Φυσικά, θα εξετάζαμε οποιαδήποτε ιδέα προκύψει, αλλά πραγματικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην διακόπτουμε περαιτέρω τη ροή του παιχνιδιού».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό