24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Αγγελική Δεληκάρη περιγράφει την επίθεση στο flash.gr

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Δεν θέλω να κάνω ορατούς, ανθρώπους που είναι αόρατοι και δημιουργούν μια εικόνα που δεν είναι αντιπροσωπευτική της Καβάλας, της κοινωνίας της και των ανθρώπων της», ανέφερε πριν από λίγο στο flash.gr η «γαλάζια» βουλευτής, Αγγελική Δεληκάρη, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε το πρωί της Κυριακής (21/4) μέσα σε εκκλησία.

«Η Εκκλησία μας διδάσκει αγάπη. Ούτε θέλω να φανεί ότι στρέφομαι έστω και εναντίον ανθρώπων που έχουν τέτοιες συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Η Αγγελική Δεληκάρη υπογράμμισε ότι: «Εγώ αισθάνθηκα άσχημα για τον παπά και για τις κυρίες του διοικητικού συμβουλίου αλλά και για τον κόσμο που την αποδοκίμασε».

Εξιστορώντας το περιστατικό η κ. Δεληκάρη σημειώνει ότι όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά: «Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας με καλωσόρισε ο ιερέας και αυτή φώναζε: “αίσχος” και “πως είναι δυνατόν να καλωσορίζετε τέτοια πρόσωπα”».

Σύμφωνα με τη βουλευτή Καβάλας, η πρωταγωνίστρια της επίθεσης σε βάρος της, ήταν παντελώς άγνωστη στην ίδια, ενώ αργότερα πληροφορήθηκε από παρευρισκόμενους ότι η δράστης ήταν υποψήφια με το κόμμα «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού.

«Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος, πολύ περισσότερο ένας θρησκευόμενος όπως παρουσιάζεται, ένας χριστιανός, δεν θα έκανε μια τέτοια ενέργεια, μέσα σε έναν ιερό ναό».

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στην Καβάλα, όταν, μόλις ολοκληρώθηκε η θεία λειτουργία, μία γυναίκα πλησίασε τη βουλευτή της ΝΔ, την έβρισε και στη συνέχεια τη χαστούκισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Δεληκάρη αντέδρασε πολύ ψύχραιμα ενώ οι λοιποί παρόντες αποδοκίμασαν και αποδοκίμασαν τη δράστιδα!

Το επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε μετά την αναφορά του ιερέα για την παρουσία στη θεία λειτουργία της κ. Δεληκάρη. Τότε η γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τελικά επιτέθηκε στη βουλευτή.

Καταδικάζει η ΝΔ: «Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν έχουν καμία σχέση με τη πίστη»

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η κ. Δεληκάρη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.

Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την πίστη και τη θρησκεία.

Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό