25.6 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Η αγάπη του Ελ Κααμπί με τα δίχτυα που έχουν ανάγκη οι ερυθρόλευκοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ελ Κααμπί είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για τη θέση του κεντρικού επιθετικού, με τους ερυθρόλευκους να ευελπιστούν να βγουν κερδισμένοι από την ιδιαίτερη σχέση του Μαροκινού επιθετικού με τα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πορεύτηκε τη θερινή προετοιμασία του με έναν κεντρικό επιθετικό. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έδειξε στα καλοκαιρινά φιλικά πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και είναι έτοιμος να βοηθήσει στα δύο παιχνίδια απέναντι στην Γκενκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναζητούσαν και έναν δεύτερο φορ και μάλιστα κατάφεραν να βρουν έναν συμπατριώτη του Ελ Αραμπί. Ο Ελ Κααμπί είναι, λοιπόν, ο εκλεκτός των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ο 30χρονος Μαροκινός στράικερ είναι η έκτη μεταγραφή των ερυθρόλευκων και έρχεται να προσθέσει βάθος και… γκολ στην γραμμή κρούσης.

Οι εξαιρετικές τρεις τελευταίες σεζόν

Οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει το… εύκολο γκολ. Οι τελευταίες σεζόν του Ελ Κααμπί αποδεικνύουν πως ο 30χρονος Μαροκινός επιθετικός έχει την δυνατότητα να το προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Χατάισπορ, η οποία αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού, και με την Αλ Σάαντ στο Κατάρ. Συνολικά, είχε 14 γκολ σε 34 παιχνίδια του. Στην Τουρκία είχε πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ χρησιμοποιήθηκε και στα άκρα, κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο στον Μαρτίνεθ.

Το 2021/22, όταν και είχε γεμάτη σεζόν με την Χατάισπορ, πέτυχε 18 γκολ σε 32 ματς στην Super Lig. Μάλιστα, ήταν δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Μάριο Μπαλοτέλι και μπροστά τους βρέθηκε μονάχα ο Ουμούτ Μποζόκ (τότε στην Κασίμπασα) με 20 τέρματα.

Το 2020/21 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ουιντάντ Κασαμπλάνκα και στις 43 συμμετοχές είχε 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Είχε σπάσει όλα τα κοντέρ και η εικόνα του τού επέτρεψε να μετακομίσει σ’ ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Ελ Κααμπί έχει και 35 συμμετοχές με την εθνική Μαρόκου. Με την ομάδα της πατρίδας του έχει 35 συμμετοχές, έχοντας πετύχει 20 γκολ, δείχνοντας πως το… έχει και εκεί στο σκοράρισμα. Συμμετείχε μάλιστα και στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018 με δύο συμμετοχές. Ο Μαροκινός φαίνεται πως έχει αγάπη με τα δίχτυα και ο Μαρτίνεθ περιμένει πολλά από εκείνον.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

Όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός αποκτάει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί μετά από θητεία στο Κατάρ. Βέβαια, ο 36χρονος στραίκερ πριν από την Ντουχαΐλ είχε παραστάσεις στη La Liga με την Γρανάδα, αλλά και με την Καέν στην Ligue 1.

Ο Ελ Κααμπί από την πλευρά του αγωνιζόταν κυρίως εκτός Ευρώπης, καθώς εκτός από τις 55 συμμετοχές στη Χατάισπορ είχε περάσει μονάχα από Μαρόκο και Κίνα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Μαροκινός στράικερ για πρώτη φορά θα βρεθεί σε μία ομάδα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την πίεση για επιτυχίες να είναι μεγάλη (πίεση είχε και στην λαοφιλή Ουιντάντ). Στον Ολυμπιακό έχει την δυνατότητα να κάνει το step up και οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν αυτό το κίνητρό του.

Πλέον, μένει να φανεί ποιες θα είναι οι κινήσεις του Ολυμπιακού μέχρι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και αν θα αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτηση κι άλλου φορ ή θα παραμείνει με τους Αραμπί – Κααμπί. Φυσικά πρόκειται να δηλωθεί και στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με την Γκενκ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό