20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Έμα Στόουν έχασε το βραβείο και πανηγύρισε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίλι Γκλάντστοουν συνεχίζει να γράφει ιστορία στα βραβεία – και κανείς δεν φαίνεται να χαίρεται περισσότερο γι’ αυτήν από την  Έμμα Στόουν, η οποία όχι μόνο δεν λυπήθηκε που έχασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το Poor Things, αλλά πανηγύρισε και με το παραπάνω μάλιστα για τη νίκη της συναδέλφου της.

Το βράδυ του Σαββάτου (24/2) πραγματοποιήθηκαν τα SAG Awards, τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών λίγο πριν την μεγάλη τελετή των Όσκαρ την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός καθώς συνυποψήφιές της ήταν η Ανέτ Μπένινγκ για το Nyad, η Κάρεϊ Μάλιγκαν για το Maestro, η Μάργκοτ Ρόμπι για τη Barbie και η  Έμα Στόουν για το Poor Things του Λάνθιμου.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ιθαγενής Λίλι Γκλάντσοουν που πρωταγωνιστεί στην ταινία Killers of the Flower Moon, παίρνοντας το βραβείο για την εξαιρετική ερμηνεία από γυναίκα ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Και ενώ όλες δέχτηκαν ευγενικά την ήττα, η αντίδραση της Έμα Στόουν έγινε viral καθώς όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο με το άκουσμα του ονόματος της Λίλι Γκλάντστοουν ανασηκώνεται από τη θέση της και κατενθουσιασμένη ξεσπά σε χειροκροτήματα. 

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Λίλι Γκλάντστοουν εκφώνησε έναν δυνατό λόγο, λέγοντας στις συναδέλφους της: «Είναι πραγματικά ένα δώρο που το κάναμε για να μαθευτεί η ιστορία. Αυτή είναι η νίκη. Είναι το να βρίσκομαι εδώ, είναι το να βρίσκομαι στο πλατό. Είναι το να λέμε την αληθινή ιστορία».

Και συνέχισε: «Είναι τόσο εύκολο να αποστασιοποιηθούμε. Είναι τόσο εύκολο να κλειστούμε, να σταματήσουμε να αισθανόμαστε, και όλοι μας συνεχίζουμε γενναία να αισθανόμαστε, και αυτό εξανθρωπίζει τα όντα. Αυτό βγάζει τους ανθρώπους από τις σκιές, φέρνει ορατότητα. Συνεχίστε να λέτε ιστορίες σε όλους σε αυτή την αίθουσα, σε όλους όσους παρακολουθούν στο εξωτερικό. Όσοι από εσάς δεν είστε ηθοποιοί αλλά έχετε φωνή, έχετε μια ιστορία που πρέπει να ακουστεί.

»Ευχαριστώ όλες τις συμπονετικές ψυχές σε αυτή την αίθουσα και όλους τους αφηγητές ιστοριών που βρίσκονται εδώ απόψε», κατέληξε η Λίλι, προσθέτοντας: «Συνεχίστε να λέτε τις αλήθειες σας και συνεχίστε να μιλάτε ο ένας για τον άλλον».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό