18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Έκλειψη του Ηλίου στις ΗΠΑ και το κυκλοφοριακό χάος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Έκλειψη Ηλίου της 8ης Απριλίου δημιούργησε κυκλοφοριακά προβλήματα στις ΗΠΑ όσο 71 τελικοί αγώνες του πρωταθλήματος NFL.

Αν το πάθος σου είναι το μποτιλιάρισμα και να παραπονιέσαι για το κυκλοφοριακό πρόβλημα τότε έπρεπε να βρεθείς στις ΗΠΑ και να προσπαθήσεις να δεις από κοντά την Έκλειψη Ηλίου η οποία ήταν ορατή στο σύνολο των ΗΠΑ.

Φωτογραφία: Reuters

Η ογδόη Απριλίου ήταν μια μεγάλη μέρα για την Αμερική, για λίγα λεπτά το απόγευμα σκοτείνιασε πριν δύσει ο ήλιος. Αυτό δεν οφείλεται σε μαγεία, αλλά επειδή το φεγγάρι πέρασε μπροστά από τον ήλιο στην πρώτη ολική έκλειψη ηλίου (από το 2017) που ήταν ορατή στις ΗΠΑ. Αμέσως μετά το επόμενο φαινόμενο ήταν πολύ συνηθισμένο και αφορούσε την κίνηση στους δρόμους. Αυτό το φαινόμενο δεν εξηγείτε επιστημονικά αλλά πολύ απλά καθώς όλοι έπρεπε (και ήθελαν) να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Φωτογραφία: Reuters

Εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν για να δουν την ηλιακή έκλειψη, η οποία ξεκίνησε στις 18:42 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώθηκε στις 23:52. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πολιτών έγιναν στην πόλη του Μέιν στο Τέξας, Μάλιστα στην πολιτεία αυτή, το μονοπάτι της έκλειψης πέρασε από οχτώ πόλεις με τρεις ώρες διαφορά η μία από την άλλη και πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Φαντάζεσαι τι έγινε όταν θέλησαν να πάνε στο σπίτι τους.Μάλιστα η αστυνομία της κομητείας παρομοίασε την κίνηση με 71 sold out τελικούς του football, όπου όλοι οι θεατές έφυγαν μαζί την ίδια ώρα.Σύμφωνα με την αστυνομία της κομητείας συγκεντρώθηκαν και είδαν την νέα έκλειψη, περίπου 31,6 εκατομμύρια άνθρωποι σε μία ευρύτερη περιοχή περίπου 185 χιλιομέτρων σε σύγκριση με τα 12 εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν το 2017.

Φωτογραφία: Reuters

«Μια ολική έκλειψη Ηλίου μέσα στις ΗΠΑ προσελκύει το κοινό που συγκεντρώνεται σε 20 ή 30 Super Bowls ταυτόχρονα», λέει ο Richard Fienberg, διευθυντής της ομάδας διαχείρισης του κοινού της Ειδικής Ομάδας Έκλειψης Ηλίου της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.Στο Αρκάνσας, κρατικοί αξιωματούχοι είπαν στην αστυνομία ότι: «Οι διαπολιτειακοί αυτοκινητόδρομοι είχαν το πρόβλημα με τους AR Highway 70 προς Benton και AR Highway 65 από το Conway έως το Greenbrier να έχουν ουρές χιλιομέτρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό