16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Άιντραχτ «ισοπέδωσε» την Μπάγερν με… 5άρα, νίκη μετά από 3 μήνες η Ουνιόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την 14η αγωνιστική της Bundesliga, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League, αναμετρήθηκε με την… τραγική Μπάγερν Μονάχου και την «διέσυρε» με  5-1.  Η Χάιντενχαϊμ πήρε τρεις σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια και «βύθισε» κι άλλο στη βαθμολογία την Ντάρμσταντ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Φράιμπουργκ νίκησε με 1-0 την Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας, ενώ η Ουνιόν Βερολίνου και η Βέρντερ Βρέμης έκαναν το «καθήκον» τους και κέρδισαν τις Γκλάντμπαχ (3-1) και Άουγκσμπουργκ (2-0).  

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν Μονάχου 5-1

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ στο 12′. Μετά από μία ανεπιτυχής σέντρα του Μπούτα, ο Μαζράουι άθελά του έδωσε τη μπάλα στον Σαϊμπί, εκείνος την έστειλε στο δοκάρι, αλλά εκεί ήταν ο Μαρμούς, για να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0 στο 12′. Στο 31′ η ομάδα του Τοπμέλερ έκανε δύο τα τέρματά της. Μετά από λάθος του Κιμ και κλέψιμο του Κνάουφ, εκείνος έδωσε στον Εμπιμπέ και ο Γάλλος επιθετικός, αφού πέρασε τον Ουπαμεκανό από πολύ κοντινή θέση, έκανε το 2-0.

Οι «αετοί» βρήκαν και 3ο γκολ, μέσα σε πέντε λεπτά. Ο Μαρμούς έκανε τη πάσα στον Λάρσσον και εκείνος πέρασε εύκολα τον Γάλλο αμυντικό των «Βαυαρών», Ουπαμεκανό και έκανε το 3-0 στο 36′. Η ομάδα του Τούχελ μείωσε στο 43′ με ένα πολύ ωραίο σουτ με την μία του Κίμιχ εκτός περιοχής μετά από πάσα του Σανέ. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, βρήκε και 4ο γκολ με τον Σαϊμπί να κλέβει την μπάλα από τον Ουπαμεκανό και με τη σειρά του να δίνει στον Εμπιμπέ και εκείνος να κάνει ανενόχλητος το 4-1 στο 50′. Οι «αετοί» έκαναν πέντε τα τέρματά τους, με τον Κνάουφ να σκοράρει και εκείνος από κοντά για το 5-1 στο 60′. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που η ομάδα του Τούχελ δέχθηκε 5 γκολ, ήταν το 2019 πάλι από την Άιντραχτ.  

Ουνιόν Βερολίνου – Γκλάντμπαχ 3-1

Οι ουραγοί στη βαθμολογία πήραν τα ηνία του παιχνιδιού από νωρίς και στο 22′ με πέναλτι ο Φόλαντ έκανε το 1-0, μετά από χέρι του 20χρονου Νετς. Η ομάδα του Βερολίνου έκανε δύο τα τέρματά της στο 50′. Ο Γιουράνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και μετά από μία κακή απομάκρυνση η μπάλα στρώθηκε στον Χόλερμπαχ και εκείνος με ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 2-0.

Ο Κάουφμαν πίεσε ψηλά και έκανε τον Νόιχαους να κάνει λάθος και ο Γερμανός φορ με μία ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 3-0 στο 75′. Το μόνο που κατάφερε η Γκλάντμπαχ είναι να μειώσει στο σκορ στο 77′ μετά από ωραίο σουτ του Πλεά από ασίστ του Χόνορατ. Η ομάδα του Μπιέλιτσα πήρε μία πολύ σημαντική νίκη μετά από τρεις μήνες και έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Βέρντερ Βρέμης – Άουγκσμπουργκ 2-0

Στο 39′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Έγκεσταϊν εκτέλεσε το κόρνερ και βρήκε στο πρώτο δοκάρι τον Σταρκ, οποίος με τη σειρά του έκανε το 1-0.  Οι «πράσινοι» έκαναν δύο τα τέρματά τους στο 65′. Ο Βίσερ έβγαλε την σέντρα και ο Ντουκς με μία άπιαστη κεφαλιά έκανε το 2-0. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Όλε Βέρνερ εδραιώνεται στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας και αυξάνει τη διαφορά της από τις θέσεις του υποβιβασμού, ενώ για η Άουγκσμπουργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει και άλλο τις ευρωπαϊκές θέσεις. 

Χάιντενχαϊμ – Ντάρμσταντ 3-2

Οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 42′. Ο Μπέστε εκτέλεσε το φάουλ και ο Σέπνερ με μία άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Σούχεν. Η Ντάρμσταντ δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο στο 52′ με γκολ του Σκάρκε από ασίστ του Χόλαντ.

Η ομάδα του Λίμπερνεχτ έκανε την ανατροπή μετά από σέντρα του Σκάρκε, ο Μαλόνεϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά από τη… λάθος μεριά. Έτσι έγινε το 2-1 στο 60′. Στο 69′ οι γηπεδούχοι με τον αρχηγό τους έκαναν το 2-2 μετά από κόρνερ του Μπέστε, ο Μάινκα σκόραρε το πρώτο του γκολ για φέτος. Η Χάιντενχαϊμ έκανε και εκείνη την ανατροπή με γκολ ξανά του Μάινκα, ξανά από κόρνερ του Μπέστε, για να γίνει το 3-2 στο 71′. 

Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ 0-1

Στο 75′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μετά από πάσα-κεφαλιά του Σιντιγιά, ο Γκρέγκοριτς από πολύ κοντά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Η ομάδα του Στράιχ με αυτή τη νίκη κατάφερε να είναι στην 8η θέση και να βρίσκεται πέντε βαθμούς μακριά από την 4η θέση, η οποία οδηγεί στο Champions League. 

Αποτελέσματα 14ης αγωνιστικής:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν Μονάχου 5-1 (12’Μαρμούς, 31’Μαρμούς,36’Λάρσσον,50’Εμπιμπέ,60’Κνάουφ/42’Κίμιχ)

Ουνιόν Βερολίνου – Γκλάντμπαχ 3-1 (22’Φόλαντ,60′ Χόλερμπαχ,75’Κάουφμαν/77’Πλεά)

Βέρντερ Βρέμης- Άουγκσμπουργκ 2-0 (39’Σταρκ,65’Ντουκς)

Χάιντενχαϊμ – Ντάρμσταντ 3-2 (42’Σέπνερ,69′,71’Μάινκα/52’Σκάρκε,60’Μαλλόνεϊ (αυτ.))

Βόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ 0-1 (75’Γκρέγκοριτς)

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό