18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Άγκυρα στηρίζει τις καταγγελίες του βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη
 

Τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, μέσα από τις καταγγελίες που έκανε για απειλές σε βάρος του στο A haber, αξιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέντευξη σε τουρκικό κανάλι, ανέφερε: «Δεν ανησυχούμε δεν φοβόμαστε.Εμείς στον δίκαιο μας αγώνα θα συνεχίζουμε μέχρι τέλους  να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού μας, της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter η Άγκυρα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Ζεϊμπέκ για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στεκόμαστε δίπλα στην ‘Τουρκική Μειονότητα’ της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες» . 

Tüm tehditlere ve baskılara rağmen, insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız.

Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz. https://t.co/i69EbMffeR

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) September 16, 2022

Yunanistan’da tehdit edilen vekil #AHaber’de

İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek canlı yayında tehdit edildi pic.twitter.com/9UoAv2yGZj

— A Haber (@Ahaber) September 15, 2022



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό