16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ηττημένη στο ντέρμπι η Λίβερπουλ- Νίκη με «μαγικό» Φερνάντες η Γιουνάιτεντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Απολαυστική, αλλά και απρόβλεπτη ήταν η 34η αγωνιστική της Premier League, καθώς η Λίβερπουλ έχασε αμαχητί από την μισητή αντίπαλό της, Έβερτον με 2-0. Παράλληλα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την ολική ανατροπή απέναντι στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (4-2). Στα υπόλοιπα ματς, η Κρίσταλ Πάλας (2-0) και η Μπόρνμουθ (1-0) πανηγύρισαν νίκες απέναντι στην Νιούκαστλ και Γούλβς. 

Με τα δεδομένα που υπάρχουν, η Άρσεναλ, είναι στην 1η θέση με 77 πόντους και με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να τις «καραδοκούν». Στην «ουρά» του υποβιβασμού, φαίνεται πως η Έβερτον, θα σωθεί και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του Νησιού. 

Έβερτον – Λίβερπουλ 2-0: Ήττα… αμαχητί από την μισητή αντίπαλο

Τα «ζαχαρωτά», έπειτα από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα με τον Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 (27′). Οι παίκτες του Σον Ντάις, δεν έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στην μισητή Λίβερπουλ, με αποτελέσμα στο 58ο λεπτό ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λούιν, να διαμορφώσει το τελικό 2-0, το οποίο έδωσε «ανάσα» στην Έβερτον για την υπόθεση του υποβιβασμού. Αυτή η νίκη, ήταν η πρώτη των «ζαχαρωτών» κόντρα στην Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ», έπειτα από το 2010.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-2: Νίκη με «μαγικό» Μπρούνο Φερνάντες

Ο Τζέιντεν Μπογκλ, εκμεταλλεύτηκε τα λάθος του Αντρέ Ονάνα και με όμορφη επέλαση από τα δεξιά, «εκτέλεσε» την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, για να «σοκάρει» το «Ολντ Τράφορντ» για το 1-0 (35′). Οι «κόκκινοι διάβολοι», ισοφάρισαν λίγο μετά με τον Χάρι Μαγκουάιρ, νικώντας στον αέρα τον αντίπαλό του στο 42′ (1-1).

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα, κάνοντας το 2-1 με τον Μπρέρετον Ντίαζ, ο οποίος σκόραρε από κοντινή θέση (50′). Ο Μπρούνο Φερνάντες από την άσπρη βούλα, έδωσε το… φιλί της ζωής στην ομάδα του στο 61′ (2-2). 

Αυτό, ήταν αρκετό, για να δώσει πάλι την ενέργεια στους παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ, οι οποίοι έκαναν την ολική ανατροπή με γκολ-ποίημα του Φερνάντες από τα 25 μέτρα στο 81ο λεπτό (3-2). Το τελικό 4-2 το πέτυχε ο Ράσμους Χόιλουντ  για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (85′). 

Γούλβς – Μπόρνμουθ 0-1: Ένα και να… καίει για τα «κεράσια»

Μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Αντουάν Σεμένιο, έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, κάνοντας το τελικό 1-0 στο «Μολινό» (37′). Αξίζει να αναφερθεί, πως το 90+10′ του ματς, η Γουλβς ισοφάρισε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. 

Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ 2-0: Νίκη-ανάσα για την «σωτηρία»

Έπειτα από πανέμορφη συνεργασία με τον Τζόρνταν Αγιού, ο Φιλίπ Ματετά έκανε το 1-0 για την Κρίσταλ Πάλας στην αναμέτρηση (55′). Το τελικό 2-0, πέτυχε πάλι ο Ματετά στο 88ο λεπτό της συνάντησης. 

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Έβερτον – Λίβερπουλ 2-0 (27′ Μπράνθγουεϊτ, 58′ Κάλβερτ-Λούιν)Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 4-2 (42′ Μαγκουάιρ, 61′, 81′ (πεν.) Φερνάντες, 85′ Χόιλουντ/35′ Μπογκλ, 50′ Ντίαζ)Γούλβς – Μπόρνμουθ 0-1 (27′ Σεμένιο)Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ 2-0 (55′, 88′ Ματετά)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό