20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Προσφέρουν 10 εκατομμύρια για τους χρηματοδότες της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό δίνουν οι ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να βρουν την πηγή εσόδων της Χαμάς. Συγκεκριμένα, προσφέρει 10 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικά με πέντε χρηματοδότες της Χαμάς όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμα κίνηση των ΗΠΑ που έρχεται να προστεθεί στους τέσσερις γύρους αμερικανικών κυρώσεων κατά της Χαμάς που είχαν προηγηθεί μετά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου.

Οι πέντε χρηματοδότες της Χαμάς είναι οι Αμπντελμπασίτ Χάμζα Ελχασάν Χαΐρ, Αμέρ Καμάλ Σαρίφ Αλσάουα, Άχμεντ Σαντού Τζάχλεμπ, Ουαλίντ  Μοχάμεντ Μουσταφά Τζαντάλα και Μουχαμάντ Άχμαντ Άμπντελ Αλ Νταγίμ Νασράλα, οι οποίοι όλοι τους έχουν χαρακτηρισθεί διεθνείς τρομοκράτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του.

Το προφίλ των πέντε χρηματοδοτών

Ο πρώτος χρηματοδότης γνωστός ως Χάμζα έχει την έδρα του στο Σουδάν. Διευθύνει αρκετές εταιρείες στου επενδυτικού προγράμματος της Χαμάς και είχε εμπλακεί στη μεταφορά σχεδόν 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος έχει δεσμούς με τον Σουδανό πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ και τις ισλαμιστικές οργανώσεις που υπονομεύουν τη σταθερότητα του Σουδάν, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τρεις από τους αναφερόμενους πράκτορες της Χαμάς – οι Αμέρ Καμάλ Σαρίφ Αλσάουα,  Άχμεντ Σαντού Τζάχλεμπ και Ουαλίντ Μοχάμεντ Μουσταφά Τζαντάλα – ανήκουν στο επενδυτικό δίκτυο της οργάνωσης στην Τουρκία, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Νασράλα έχει στενούς δεσμούς με νομικές οντότητες του Ιράν και σχετίζεται με τη μεταφορά  δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς, περιλαμβάνοντας τη στρατιωτική της πτέρυγα, αναφέρει το πρακτορείο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε τον Οκτώβριο ότι ο Νασράλα είχε την έδρα του στο Κατάρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό