16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Πακέτο 5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών στους αυτοκινητοδρόμους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα δαπανήσει 5 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για να επεκτείνει το δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της.
Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός νέου σταθμού φόρτισης ή η αναβάθμιση παλιών σταθμών κάθε πενήντα μίλια (80 χιλιόμετρα) διαπολιτειακών αυτοκινητοδρόμων. Ο κάθε σταθμός θα έχει τουλάχιστον τέσσερα σημεία φόρτισης, τα οποία θα επιτρέπουν την πλήρη φόρτιση των οχημάτων μέσα σε περίπου μία ώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολιτείες καλούνται να υποβάλουν το ταχύτερο δυνατό τα σχέδια τους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έτσι ώστε οι κατασκευές να αρχίσουν ήδη από τη φετινή χρονιά.
Σήμερα υπάρχουν περίπου 50.000 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης στις ΗΠΑ, με περισσότερους από 100.000 φορτιστές. Να σημειωθεί πως προεκλογικά, ο πρόεδρος Joe Biden είχε ανακοινώσει πως θα επένδυε 15 δισ. δολάρια για τη δημιουργία 500.000 σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα μέχρι το 2030. Πλέον για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος θα χρειαστούν επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Ο Λευκός Οίκος θέλει το 50% των νέων αυτοκινήτων το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό