21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Η μεταφορά της παραγωγής ημιαγωγών θα τους καταστήσει ακριβότερους

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η μετατόπιση της παραγωγής στις ΗΠΑ θα αυξήσει το κόστος κατασκευής των ημιαγωγών και ίσως τις τιμές δημοφιλών συσκευών που τους χρησιμοποιούν, όπως τα smartphones και οι κονσόλες παιχνιδιών.

Το πόσο ακριβώς θα αυξηθούν οι τιμές εξαρτάται από το πόσες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Alphabet και Samsung, θα τροποποιήσουν τα σχέδια, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις διαδικασίες για να μειώσουν άλλα κόστη, υποστηρίζει ο αναλυτής της CFRA Research Άντζελο Ζίνο.

Μια σημαντική αύξηση στις τιμές των chips θα έχει επιπτώσεις στους καταναλωτές, επειδή στο συνολικό κόστος κατασκευής ενός τηλεφώνου ένα μεγάλο τμήμα του αφορά αυτά τα εξαρτήματα.

Περίπου το 54% του εκτιμώμενου κόστους κατασκευής για ένα iPhone 14 Plus πού υπολογίζεται στα 527 δολάρια, αντιπροσωπεύει το κόστος των ημιαγωγών στο τηλέφωνο, σύμφωνα με τον Νάριντερ Λαλ, της TechInsights. Εκτιμάται ότι 81 δολάρια από αυτά αντιπροσωπεύουν το κόστος του βασικού επεξεργαστή A15 του τηλεφώνου, που έχει σχεδιαστεί από την Apple και κατασκευάστηκε από την TSMC.

Οι ημιαγωγοί αποτελούν το μεγαλύτερο κόστος των εξαρτημάτων ενός iPhone, του οποίου η οθόνη κοστίζει περίπου 64 δολάρια, ενώ άλλα 98 δολάρια κοστίζουν οι κάμερες, οι οποίες περιέχουν ημιαγωγούς κατασκευασμένους από τη Sony, σύμφωνα με την TechInsights.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό