16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Η καυτή άσφαλτος έστειλε άτομα στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που πλήττουν ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, τα νοσοκομεία του Φοίνιξ έχουν δει έναν αυξανόμενο αριθμό ασθενών που εισάγονται με σοβαρά και μερικές φορές ακόμη και με απειλητικά για τη ζωή τους εγκαύματα που προκαλούνται από την καυτή άσφαλτο και το τσιμέντο.
Ο Δρ Κέβιν Φόστερ, διευθυντής υπηρεσιών εγκαυμάτων στο Κέντρο Εγκαυμάτων της Αριζόνα στο Valleywise Health, είπε στο CNN πως και τα 45 κρεβάτια στο κέντρο εγκαυμάτων του κέντρου είναι γεμάτα και το 1/3 από αυτά είναι άτομα που απλώς έπεσαν στο έδαφος. Επιπλέον, έχουν περιστατικά εγκαυμάτων στη ΜΕΘ, με τα μισά να προέρχονται από άτομα που έπεσαν απλώς στην άσφαλτο.

Στη πολιτεία της Αριζόνα, λόγω της ζέστης, η άσφαλτος, τα πεζοδρόμιο και τα τσιμέντα μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσουν έως και τους 82 βαθμούς Κελσίου, εξαιτίας του φαινομένου των αστικών θερμικών νησίδων, και έτσι, μια επαφή είναι ικανή δημιουργήσει έγκαυμα στο ανθρώπινο δέρμα.
Όπως είπε ο Φόστερ, μια σύντομη επαφή με την άσφαλτο μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό έγκαυμα, αλλά οι χειρότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν σε άτομα που δυσκολεύονται να ξανασηκωθούν αφού πέσουν.

Όπως είπε:
Όταν κάποιος βρίσκεται στο έδαφος για 10 λεπτά ή περισσότερο, το δέρμα καταστρέφεται εντελώς και παθαίνει σοβαρά εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Επιπλέον, η Δρ. Ρένα Κάρλσον, πρόεδρος της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης, είπε στο CNN ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τα κατοικίδια όταν ο καιρός είναι ζεστός, αφού και αυτά μπορούν να πάθουν εγκαύματα στα πόδια τους.
[Photo credit: depositphotos.com]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό