22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο της γρίπης υπό τον φόβο δεύτερου κύματος της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου για την παραγωγή και έγκαιρη διάθεση του εμβολίου της εποχικής γρίπης έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ, προκειμένου τα φαρμακεία της χώρας να είναι προετοιμασμένα εν όψει του Οκτωβρίου, οπότε εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων από τον νεό κορωνοϊό.

Η CVS Health Corp, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στις  ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει τις απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου αναμένοντας αύξηση των πολιτών που θα αναζητήσουν προστασία από την εποχική γρίπη. Ομοίως, η Aid Corp έχει παραγγείλει 40% περισσότερες δόσεις εμβολίου για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση. Ανάλογες προσπάθειες διενεργούν ήδη φαρμακοβιομηχανίες στην Αυστραλία και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos, στην οποία συμμετείχαν 4.428 πολίτες την περίοδο 13-19 Μαΐου, περίπου το 60% των ενηλίκων στις ΗΠΑ σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης το φθινόπωρο. Συνήθως λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμβολιάζονται.

Σε κάθε περίπτωση, το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατεύει από τον Co-19, για τον οποίο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εμβόλιο. Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν δηλώσει όμως ότι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα είναι κρίσιμος, προκειμένου να προστατευθούν τα εθνικά συστήματα υγείας και να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία από ασθενείς και με γρίπη και με νέο κορωνοϊό.

Αν μη τι άλλο, «για την γρίπη μπορούμε να κάνουμε κάτι», επισημαίνει ο δρ William Schaffner, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό