17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Έστησαν 14 τροχαία για να εισπράξουν από τις ασφαλιστικές σχεδόν 1 εκατ. δολάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

23 άτομα κατηγορούνται πως έστησαν 14 τροχαία ατυχήματα, προσκομίζοντας ακόμη και ιατρικές γνωματεύσεις από ψευδείς τραυματισμούς, προκειμένου να εισπράξουν αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές ύψους 962.300 δολαρίων.
Το γραφείο του εισαγγελέα στη Ανατολική Ουάσιγκτον κατηγορεί τα 23 άτομα πως έστησαν τα ψεύτικα τροχαία μέσα σε διάστημα 3 ετών, σε απομακρυσμένους δρόμους, τη νύχτα, έτσι ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα υπήρχαν μάρτυρες.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως σε τουλάχιστον 3 ατυχήματα κανείς δεν βρισκόταν μέσα στα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στα στημένα τροχαία. Σε 2 ατυχήματα οι δράστες χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων που υποτίθεται πως ενεπλάκησαν σε τροχαίο, ενώ σε τουλάχιστον ένα, χτύπησαν το κάθισμα για να ενεργοποιηθεί ο αερόσακος. Επιπλέον οι κατηγορούμενοι, αφού έστηναν τα τροχαία, στη συνέχεια πήγαιναν σε ιατρεία για να τους παρασχεθούν ιατρική περίθαλψη, παρουσιάζοντας “εικονικά, κατασκευασμένα και υπερβολικά συμπτώματα ατυχήματα και τραυματισμούς”.

Έπειτα προσλάμβαναν δικηγόρους για να διεκδικήσουν από τις ασφαλιστικές εταιρίες αποζημιώσεις. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μια γυναίκα, η οποία ήταν φίλη ενός εκ των κατηγορουμένων, εργάστηκε ως υπεύθυνη υπόθεσης σε μια δικηγορική εταιρεία και χειριζόταν προσωπικά τις επικοινωνίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες σχετικά με τις αξιώσεις αποζημίωσης.
Οι εισαγγελείς και οι ασφαλιστικές ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση όταν ορισμένα από τα εμπλεκόμενα αυτοκίνητα τράκαραν την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την αγορά και την ασφάλισή τους, ενώ το ενδιαφέρον τους κέντρισε και ένα ατύχημα που μια γυναίκα έπεσε πάνω σε ένα όχημα που το οδηγούσε ο αδερφός της.
Από ένα μόνο τροχαίο, στο οποίο 6 άτομα ισχυρίστηκαν πως τραυματίστηκαν, δόθηκαν αποζημιώσεις σχεδόν 390.000 δολαρίων, ενώ από ένα άλλο τροχαίο προέκυψαν αποζημιώσεις 81.000 δολαρίων.
Τα 23 άτομα που κατηγορούνται περιλαμβάνουν τέσσερα παντρεμένα ζευγάρια, τρία αδέλφια, ένας πατέρας με τον γιο του, με καταγωγή από τις Tri-Cities της πολιτείας της Ουάσιγκτον, την Καλιφόρνια, το Μίσιγκαν, τη Νεβάδα και τη Βρετανική Κολομβία. Τέσσερις από τους κατηγορουμένους δεν εντοπίστηκαν και θεωρούνται φυγάδες. Ένας εκ των κατηγορουμένων αντιμετωπίζει 64 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης που μπορεί να ξεπεράσει και τα 20 χρόνια κάθειρξης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό