16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ηλιοφάνεια με κρύο τη Δευτέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη Δευτέρα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και ιδιαίτερα στα δυτικά και τα βόρεια, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και θα επικρατήσειη ηλιοφάνεια, ωστόσο νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια νησιωτικά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια , τις Κυκλάδες , τα Δωδεκάνησα  και την Κρήτη , με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και μέχρι το μέχρι το πρωί κατά τόπους στα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 8 με 10 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 13 βαθμούς, με εξαίρεση τη νότια νησιωτική χώρα, όπου θα φτάσει κατά τόπους τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί το πρωί και το βράδυ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και μερική ηλιοφάνεια κατά τόπους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό