14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ηλικιωμένος έπεσε με τη μοτοσικλέτα και σκοτώθηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (6/1) στον Γαλατά Ναυπακτίας, με έναν ηλικιωμένο να χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας 84χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, για αδιευκρίνιστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει στον δρόμο όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας Μεσολογγίου, οι οποίοι διερευνούν τα αίτια του τροχαίου, σύμφωνα με το messolonghivoice.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του πρώτους δέκα μήνες του 2023 σημειώθηκαν στη χώρα 492 τροχαία με 518 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η υπερβολική ταχύτητα και η κατανάλωση αλκοόλ είναι οι συνηθέστερες παραβάσεις που καταγράφονται στους δρόμους της χώρας. Επίσης, στην πλειονότητά τους οι παραβάτες είναι νεαροί σε ηλικία οδηγοί.

Επιπλέον, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως περίπου το 50% των επιβατών στα πίσω καθίσματα δεν φοράει ζώνη, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί εξακολουθούν να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Όπως «δείχνουν» τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2022 σημειώθηκαν 20.678 θάνατοι στους δρόμους της ΕΕ, παρουσιάζοντας μια συνολική αύξηση της τάξεως του 4% σε σύγκριση με το 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό