20.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ηλεκτρικό και πάλι το best-seller της BMW M

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποιος είπε ότι αυτοί που αναζητούν επιδόσεις είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά στην στροφή της βιομηχανίας αυτοκινήτου στην ηλεκτροκίνηση; Οι πωλήσεις της BMW M έρχονται για άλλη μία φορά να διαψεύσουν αυτόν τον ισχυρισμό καθώς για άλλη μία φορά ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας: μετά το 2022 οπότε και η BMW i4 M50 στέφθηκε “πρωταθλήτρια” πωλήσεων για την γερμανική μάρκα, το μοντέλο αρνείται να παραχωρήσει τα σκήπτρα και στρογγυλοκάθεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον θρόνο οδηγώντας την κούρσα των πωλήσεων σε μία χρονιά-ρεκόρ για την BMW M που κατάφερε να παραδώσει 202.530 αυτοκίνητα σε όλη τη διάρκεια του 2023. Ένα νούμερο που αναπαριστά αύξηση της τάξης του 14.3% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά!
Το θέμα είναι όμως ότι η i40 M50 δεν είναι πλέον η μοναδική αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της εταιρίας. Το 2023 λανσαρίστηκαν στην αγορά τόσο η i5 M60 xDrive sedan όσο και η i7 M70 xDrive με την πρώτη και τα 601 άλογα από τους δύο ηλεκτροκινητήρες της να την καθιστούν την ισχυρότερη έκδοση στην οικογένεια της νέας BMW 5 Series και την δεύτερη να προσφέρει 659 ίππους και 1.015 Nm ροπής σε ένα sedan πολυτελείας εξασφαλίζοντας εκτός από την άνεση και την χλιδή, εξαιρετικές επιδόσεις και μάλιστα σε συνθήκες απόλυτης έλλειψης οποιουδήποτε είδους θορύβου ή κραδασμού μηχανικής φύσεως.

Να σημειώσουμε ότι και το 2023 οι Η.Π.Α. ήταν η μεγαλύτερη και πιο σημαντική αγορά για την BMW M με την γερμανική να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και την Αγγλία να συμπληρώνει το άτυπο podium όπως και την προηγούμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η εταιρία συνεχίζει να προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων για κάθε γούστο καθώς την χρονιά που αποχαιρετήσαμε πριν από μερικές ημέρες μας έδωσε την δεύτερη γενιά της BMW M2 με τον γνωστό και μη εξαιρετέο εξακύλινδρο εν σειρά, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα, πίσω κίνηση και ένα προαιρετικό 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο να δημιουργούν έναν απρόσμενα… αναλογικό συνδυασμό. Την ίδια χρονιά είδαμε το M Hybrid σύστημα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην BMW XM καθώς και την ειδική M3 CS να αυξάνει τον πήχη τόσο όσον αφορά στις επιδόσεις όσο και στην αίσθηση. Το 2024 αναμένεται ανάλογα συναρπαστικό για την BMW M στον δρόμο αλλά και στην πίστα καθώς φέτος η γερμανική μάρκα θα αγωνιστεί με την BMW M Hybrid V8 στο World Endurance Championship που περιλαμβάνει φυσικά ως αποκορύφωμα της σεζόν τον 24ωρο αγώνα στο Le Mans – 25 χρόνια μετά τη νίκη της θρυλικής V12 LMR, ένα πρωτότυπο δια χειρός BMW M Motorsport θα βρίσκεται στο grid της κορωνίδας των αγώνων αντοχής. Η επιστροφή στο Le Mans δε, θα συνοδευθεί από την πρεμιέρα του 20ου “Art Car” με την μία εκ των δύο BMW M Hybrid V8 να λαμβάνει μέρος στον αγώνα με ένα πολύ ξεχωριστό design που φιλοτέχνησε για την εταιρία η Νεοϋορκέζα καλλιτέχνης Julie Mehretu.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό