24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ηλίας Λογοθέτης: Η «Γκαρσονιέρα για δέκα», ο Αγγελόπουλος και η τελευταία εμφάνιση στο «Έτερος Εγώ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ηλία Λογοθέτη, η οποία έγινε γνωστή από τον γιο του και επίσης ηθοποιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Η σύζυγός του, Μαρία Ζαχαρή, συγκινεί με τον αποχαιρετισμό της, μέσω ανάρτησής της στο Facebook: «Mεταβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου».

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 στην Λευκάδα. Αγαπούσε ιδιαίτερα την όπερα και ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Θεάτρου Τέχνης» Κάρολου Κουν από όπου αποφοίτησε το 1967. Ως μαθητής της Σχολής εμφανίστηκε σε πολλά έργα. Αναφέρεται ιδιαίτερα η συμμετοχή του στην «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου, στον «Επιστάτη» του Χ. Πίντερ (‘Aστον) και στη «Δολοφονία του Μαρά» του Π. Βάις.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι ήταν το 1967, με το «Θέατρο Τέχνης», στο έργο του Πιραντέλλο «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα».

Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο έγινε το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία», ενώ έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Επίσης, έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, στην εκπομπή «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ-1), όπως και στις σειρές, «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Ο κίτρινος φάκελος», «Σιγά, η πατρίδα κοιμάται», «Το μινόρε της αυγής», κ.ά.

Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην τρίτη και τελευταία σεζόν του Έτερος Εγώ: Νέμεσις του Σωτήρη Τσαφούλια. Όσοι έχετε δει τον τελευταίο κύκλο, θα θυμάστε τις σκηνές του στο νοσοκομείο, δίπλα στο Μασάτο (Δημήτρης Καπετανίδη).

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του στην οθόνη ήταν η ερμηνεία του στην κωμωδία «Γκαρσονιέρα για Δέκα» παίζοντας τον ανθυπαστυνόμο Μουντρέα.

Ο Ηλίας Λογοθέτης συμμετείχε επίσης στις ταινίες: Παπαφλέσσας, Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας, Made in Greece, Τοπίο στην ομίχλη, Το μετέωρο βήμα του πελαργού, Γυναίκες δηλητήριο, Η φούσκα, Το μόνον της ζωής του ταξείδιον, Οι ιππείς της Πύλου, κ.ά.

Εκτός από ηθοποιός ο Ηλίας Λογοθέτης είχε επίσης σκηνοθετήσει το έργο του Μπ. Έλτον «Ποπ-Κορν» (1997) και ήταν καθηγητής υποκριτικής. Επίσης έλαβε μέρος σε πολλά Φεστιβάλ Θεάτρου: Αγγλία – Γαλλία – Αυστρία – Ρωσία – Ηρώδειο – Επίδαυρο – Ιταλία, ως ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης και του Αμφιθεάτρου.

Ακόμα, είχε λάβει Βραβείο ερμηνείας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Βαβυλωνία» (στο ρόλο του Αστυνόμου) και «Τα παιδιά της χελιδόνας» του Κ. Βρεττάκου (1988).

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχάρη και γιος του ο επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Δύσκολες ώρες για την Καίτη Γκρέυ – Εσπευσμένα στην εντατική

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό