19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ζητά από την ΕΕ να επιβάλει πρόστιμο στον Ζάκερμπεργκ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ρυθμιστική αρχή δεδομένων της Νορβηγίας θα παραπέμψει το συνεχιζόμενο πρόστιμο που έχει επιβάλει στην Meta Platforms (META.O) στην Ευρωπαϊκή Αρχή Δεδομένων (EDA), δήλωσε την Πέμπτη, μια κίνηση που θα μπορούσε να καταστήσει την ποινή μόνιμη και να την επεκτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Reuters.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ επιβεβαίωσε στο Reuters ότι έλαβε το αίτημα για την επέκταση του προστίμου. Είπε ότι θα προβεί πρώτα σε αξιολόγηση του φακέλου και στη συνέχεια «θα έχει δύο εβδομάδες για να εκδώσει την επείγουσα δεσμευτική απόφασή της».

Στον ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου κορώνων (93.000 δολάρια) ανά ημέρα από τις 14 Αυγούστου για τρεις μήνες για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών με τη συλλογή των δεδομένων τους και τη χρήση τους για τη στόχευση διαφημίσεων σε αυτούς, ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι σύνηθες στη Μεγάλη Τεχνολογία.

Αυτή είναι η μέγιστη περίοδος για την οποία η νορβηγική ρυθμιστική αρχή Datatilsynet επιτρέπεται να επιβάλει μια τέτοια ποινή.

Η Datatilsynet παραπέμπει τώρα την απόφασή της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων (EDPB), το οποίο θα μπορούσε να καταστήσει την απόφαση μόνιμη και να την επεκτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά αποτελεί μέρος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό