18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Ζητάω δικαιοσύνη» Συγκλονίζει ο πατέρας του μωρού που παρασύρθηκε από μηχανή

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ζητάω δικαιοσύνη για το παιδί μου». Γροθιά στο στομάχι είναι τα όσα είπε ο πατέρας του βρέφους που βρήκε φρικώδη και ακαριαίο θάνατο το βράδυ Σαββάτου 4 Νοεμβρίου στο κέντρο του Βόλου όταν μία μοτοσικλέτα έπεσε με ταχύτητα πάνω σε πεζό και συγκεκριμένα στον παππού που κρατούσε στην αγκαλιά το εγγόνι του.

«Δεν έχει προφυλακιστεί, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε δικηγόρος. Είμαι απλά  γονιός» είπε αρχικά ο πατέρας του βρέφους.

Σήμερα το μωρό του θα ήταν 6 μηνών, θα το πήγαινε βόλτες με το καρότσι στην παιδική χαρά όμως αυτό δεν συμβαίνει και μάλιστα ζητάει δικαίωση για τον τρόπο που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή το παιδάκι του. «Ήταν το πρώτο μας παιδάκι. Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Εάν πήγαινε με 30 – 40 χιλιόμετρα, όπως έλεγε, η μηχανή θα κοκάλωνε με το που πατούσε φρένο. Δεν υπάρχει φρενάρισμα» ξεκαθάρισε.

Τα αποτελέσματα του αλκοτέστ

Αναφορικά με τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τότε ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας είχε καταναλώσει αλκοόλ, υπερβαίνοντας μάλιστα το επιτρεπτό όριο, ο πατέρας του άτυχου βρέφους το επιβεβαίωσε λέγοντας «Έχει βγει η μέθη, η οποία είναι 1,10, ενώ το όριο της μηχανής είναι το 0,10».

Παράλληλα όμως αναφέρθηκε και στην ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο νεαρός, η αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η μηχανή σέρνεται στο δρόμο λίγο μετά τη σύγκρουση και χωρίς τον αναβάτη για περίπου 70 και πλέον μέτρα.

«Αυτή η μηχανή ζυγίζει 270 περίπου κιλά. Η μηχανή έχει ABS. Αν πήγαινε λοιπόν με 40 χιλιόμετρα, την ώρα που έπεσε πάνω στο παιδί, και χτύπησε σε ένα σταθμευμένο όχημα θα σταματούσε εκεί. Στην δική μας την περίπτωση όμως, η μηχανή χτυπάει το παιδί, πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο και η μηχανή φεύγει για αρκετά μέτρα. Από αυτό και μόνο, καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος αυτός έτρεχε. Είναι απλά τα πράγματα».

«Κυκλοφορεί ελεύθερος…»

Την ίδια στιγμή, απορεί πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο 33χρονος οδηγός, ο οποίος άλλωστε και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ «Κάποιος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του. Έχουν τη μέθη, έχουν την υπερβολική ταχύτητα, τους επικίνδυνους ελιγμούς και έχουν και την μαρτυρία του ντελιβέρα. Τι άλλο θέλουν να δουν δεν καταλαβαίνω».

Ο πατέρας του βρέφους που για εκείνον και την οικογένεια του ο χρόνος πάγωσε στις 4 του Νοέμβρη, κάνει έκκληση η δική τους τραγική ιστορία να αποτελέσει παράδειγμα για να μην χυθεί άλλο αίμα στην άσφαλτο.

«Από τη στιγμή που πίνεις, γιατί ξέρεις ότι έχει πιεί, είσαι κίνδυνος. Δεν με νοιάζει με πόσο τρέχεις ή αν πηγαίνεις με 10 χιλιόμετρα, να παίρνεις ταξί και να πηγαίνεις σπίτι σου. Μπορεί να προκαλέσεις περιπτώσεις σαν και την δική μου, κάνεις ανθρώπους να πονάνε».

Μάλιστα ο ίδιος ο πατέρας αποκάλυψε ότι έχει συναντήσει τυχαία τον άνθρωπο που παρέσυρε με την μηχανή του το βρέφος και τόνισε «Ζητάω δικαιοσύνη για το παιδί μου. Είναι πολύ δύσκολο σε μία κλειστή όπως είναι ο Βόλος, να βλέπεις τον άνθρωπο αυτόν που έχει προκαλέσει τόσο πόνο στην οικογένεια μου και να κυκλοφορεί ελεύθερος. Δεν θα σου κρύψω ότι τον είδα μπροστά μου. Τι κάνεις τότε ;

Όλοι αυτοί οι δικαστές κι όλοι αυτοί στην δικαιοσύνη δεν έχουν παιδιά; Δηλαδή άμα ήταν το δικό τους το παιδί τι θα έκαναν;» κατέληξε ο πατέρας του βρέφους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό