22.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ζητάμε απ’ τον κόσμο να κάνει ησυχία για να μπορούμε να ακούμε όσους βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, λέει σύμβουλος του Ερντογάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μέγεθος της καταστροφής στην Τουρκία είναι «τεράστιο και ισοπεδωτικό», σύμφωνα με σύμβουλο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχεδόν 1.500 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί μόνο στην Τουρκία και περισσότεροι από 800 στη γειτονική Συρία, με τον αριθμό των νεκρών από τον διπλό φονικό σεισμό να αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο Ινούρ Σεβίκ λέει ότι οι πόροι δεν είναι το πρόβλημα στην προσπάθεια εύρεσης επιζώντων, αλλά μάλλον ότι είναι ένας αγώνας με τον χρόνο.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, 2.300 οι νεκροί

«Δουλεύουμε ενάντια στο χρόνο», είπε στο BBC.

«Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, πρέπει να τους σώσουμε προτού πέσουν κι άλλο οι θερμοκρασίες και πεθάνει κι άλλος κόσμος λόγω του κρύου. Βιαζόμαστε να τους βγάλουμε έξω όσους είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια».

«Έχουμε ραντάρ, αισθητήρες σώματος, αλλά ξέρετε, είναι τόσο μεγάλη καταστροφή που δεν γίνεται να φτάσουμε. Ζητάμε από τους ανθρώπους να κάνουν ησυχία για να μπορέσουμε να ακούσουμε όσους καλούν σε βοήθεια».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό