17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ζητάει οκταψήφιο αριθμό για να αποχωρήσει

Ειδήσεις Ελλάδα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
27.06.2023 | 16:07

Ο Νίκολα Μίροτιτς με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα
FCBBASKET

Στα άκρα η σχέση της Μπαρτσελόνα με τον Νίκολα Μίροτιτς, που δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να αποχωρήσει από την ομάδα αν δεν πάρει όλο το ποσό που έχει συμφωνήσει/υπογράψει έως το καλοκαίρι του 2025.

Η offseason του 2023 έχει πολλά σίριαλ. Ένα από τα μεγαλύτερα, ένα από αυτά που ενδέχεται να “τραβήξουν” για εβδομάδες, είναι εκείνο του Νίκολα Μίροτιτς, τον οποίο η Μπαρτσελόνα θέλει να ξεφορτωθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Οι Καταλανοί κάνουν προσπάθεια να μειώσουν/εκλογικεύσουν το μπάτζετ τους, ωστόσο ο έμπειρος φόργουορντ θέλει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της AS, να εκδικηθεί το τμήμα και τους παράγοντές του για τον τρόπο με τον οποίο του έχουν συμπεριφερθεί.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Άλεξ Μπιέσκας, ο Μίροτιτς έχει ήδη απορρίψει τέσσερις προτάσεις αποζημίωσης και ζητάει όλο το ποσό που έχει λαμβάνειν έως το καλοκαίρι του 2025, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.

Πόσο είναι αυτό το ποσό; 22 εκατομμύρια ευρώ, 11 ετησίως!

Ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Ο Μίροτιτς έχει στο τραπέζι τα χρήματα μίας σεζόν, ακόμη και ένα μπόνους σε περίπτωση που βρει ομάδα στο NBA, ώστε να μη μετακομίσει σε ανταγωνιστή της Μπαρτσελόνα στη EuroLeague. Οι Καταλανοί δεν θέλουν να τον δουν στη Μονακό ή στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό ή στον Ερυθρό Αστέρα, όμως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κατάσταση τους τελευταίους μήνες, τους έχει βάλει σε μία πολύ δύσκολη και ξεκάθαρα άβολη κατάσταση.

Στον τραπεζικό λογαριασμό του Μίροτιτς καταλήγουν 11 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από τα οποίο πληρώνει ο ίδιος τους φόρους του. Στην τσέπη του μένει ένα ποσό που ξεπερνάει τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να βρει στην αγορά της Ευρώπης.

Ουδείς μπορεί να μαντέψει/εκτιμήσει τι θα συμβεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, σίγουρα πάντως ο “γάμος” τους έχει τελειώσει. Αν ο Μίροτιτς σπάσει τα δεσμά νικητής ή αν η Μπαρτσελόνα αποφορτίσει το μισθολόγιό της σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς εκτιμάται ότι διαζύγιο δεν θα υπάρξει έως τις 30 Ιουνίου και δεν αποκλείεται ομάδα και αθλητής να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Κατά τα άλλα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και οι παράγοντες της Μπαρτσελόνα υπολογίζουν ότι το μπάτζετ πρέπει να μειωθεί από τα 40 στα 27 εκατομμύρια. Ήδη ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποχώρησε και σειρά θα πάρουν και μερικοί ακόμα παίκτες, την ώρα που ο Κέβιν Πάντερ προβάρει τα μπλαουγκράνα με συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό