16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι αγόρασε παλιό σχολικό και το μετέτρεψε στο σπίτι των ονείρων τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια… ασυνήθιστη μετατροπή έκανε ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ, καθώς ο 27χρονος Josh και η 28 ετών Emily μετέτρεψαν ένα παλιό σχολικό λεωφορείο σε σπίτι απολαμβάνοντας τη νομαδική ζωή σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με το Business Insider, το ιδιαίτερο αυτό σπίτι έχει όλες τις ανέσεις, καθώς διαθέτει μπάνιο, κρεβάτι, καθιστικό και κουζίνα.

Το ζευγάρι αγόρασε το λεωφορείο τον Ιανουάριο του 2021 και το περασμένο φθινόπωρο αγόρασαν ένα κομμάτι γης στο Αντιάχο, στο οποίο θα ζήσουν μόλις τελειώσουν τα ταξίδια τους. Αυτό τουλάχιστον είναι το πλάνο που έχουν θέσει. Προς το παρόν όμως, το ζευγάρι εργάζεται εξ αποστάσεως.

Η αγορά και η πολυδάπανη μετατροπή

Αγόρασαν το λεωφορείο για 7.000 δολάρια από μια εταιρεία που πουλάει μεταχειρισμένα σχολικά λεωφορεία για μετατροπές στο Φοίνιξ. Η Emily εμπνεύστηκε την αγορά από αναρτήσεις που είδε στο Instagram.

Σκέφτηκαν ένα τροχόσπιτο, αλλά ένα σχολικό λεωφορείο ήταν πιο προσιτό εκ των προτέρων και παρείχε περισσότερο χώρο.

«Μας ταιριάζει πολύ καλύτερα, επειδή χρειαζόμαστε δύο ξεχωριστά γραφεία και ένα λεωφορείο 40 ποδιών παρέχει αυτόν τον χώρο» δήλωσε ο Josh στο Business Insider.

Η μετατροπή τους πήρε περίπου ενάμιση χρόνο για να ολοκληρωθεί. «Δεν προσλάβαμε κανέναν και τα κάναμε όλα μόνοι μας  ενώ εξακολουθούσαμε να εργαζόμαστε με πλήρη απασχόληση. Η μετατροπή του σχολικού ήταν το έργο μας τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα» είπε.

Ξόδεψαν περίπου 80.000 δολάρια για τη μετατροπή, το οποίο, σύμφωνα με την Emily, είναι υψηλό. «Πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες ξοδεύουν μεταξύ 20.000 και 50.000 δολαρίων». Μάλιστα το πιο ακριβό πράγμα που αγόρασαν ήταν το χρώμα αυτοκινήτου.

«Η ηλιακή ενέργεια ήταν αδιαπραγμάτευτη, καθώς θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είχαμε αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να μπορούμε και οι δύο να εργαζόμαστε εξ αποστάσεως» είπε.

Με τη ζωή στο λεωφορείο δεν κάνεις οικονομίες

Παρόλ’ αυτά η ζωή στο σχολικό λεωφορείο δεν είναι τόσο φτηνή όσο περιμένε το ζευγάρι ακόμα και αν ζουν σαν νομάδες.

Τα μεγαλύτερα έξοδά τους είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου (περίπου 1.850 δολάρια το χρόνο), τα καύσιμα ντίζελ και η δορυφορική σύνδεση στο διαδίκτυο, η οποία κοστίζει 150 δολάρια το μήνα και είναι απαραίτητη για τις δουλειές τους. Το γέμισμα του ρεζερβουάρ κοστίζει περίπου 300 δολάρια- κατά μέσο όρο και το γεμίζουν μία ή δύο φορές το μήνα.

«Τα έξοδά μας εξαρτώνται από το πού παρκάρουμε και τις ανέσεις που βρίσκουμε» δήλωσε η Emily. Οι νοτιοδυτικές ΗΠΑ διαθέτουν πολλές εκτάσεις για δημόσια χρήση, όπως εκτάσεις της BLM ή της Forest Service, όπου η στάθμευση για ορισμένες ημέρες είναι δωρεάν. Πληρώνουν επίσης για να γεμίσουν και να αδειάσουν τις δεξαμενές τους, συνήθως ως τέλος κάμπινγκ.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν ακόμη και αν βαρεθούν αυτή τη νομαδική ζωή , δεν σκοπεύουν να πουλήσουν το σχολικό. «Θα κρατήσουμε το λεωφορείο για να μπορούμε να κάνουμε ταξίδια όποτε θέλουμε», είπαν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό