20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ζελένσκι σε Μητσοτάκη: «Ευχαριστώ για τη γενναία επίσκεψή σας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην Οδησσό την οποία χαρακτήρισε «γενναία». Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε ανάρτησή του επεσήμανε ότι «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας».

Αναλυτικά το μήνυμα του Ζελένσκι αναφέρει: «Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».

Thank you for your firm support and brave visit to Odesa, dear @KMitsotakis. We must not allow Russia to intimidate our countries or Europe as a whole. We can deter it and restore peace by acting decisively together.

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 9, 2024

Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Πούτιν

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έγινε την Πέμπτη στο Βουκουρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην επίθεση που έγινε κατά την παρουσία του στην Οδησσό.

Μάλιστα, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την πλευρά του Πούτιν: «Αυτή τη σκοτεινή ώρα της Ευρώπης με τον πόλεμο στην Ουκρανία δείξαμε την αποφασιστικότητά μας στην στήριξη της Ουκρανίας έναντι αυτού του πολέμου με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας δεν περίμεναν ίσως. Εξακολουθούμε λοιπόν να στηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά, στρατιωτικά, έχουμε αναλάβει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει αποδεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Βρισκόμουν χθες στην Οδησσό με τον πρόεδρο Ζελένσκι, όταν ένας ρωσικός πύραυλος χτύπησε το λιμάνι, όταν το είχαμε επισκεφθεί και νομίζω πως πραγματικά πρέπει να έχουμε μόνο ένα μήνυμα προς το Κρεμλίνο: Δεν θα μας φοβίσετε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία και τους σπουδαίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και φυσικά θα παραμείνουμε απόλυτα ενωμένοι στην απόφασή μας αυτή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό