27 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ζελένσκι: Παραβιάστηκε η εθνική κυριαρχία μας – «Να δούμε τώρα ποιος είναι αληθινός φίλος μας» – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Stefanie Loos/Reuters) δήλωσε σήμερα ότι αναμένει από τους δυτικούς συμμάχους «ξεκάθαρη» και «αποτελεσματική» υποστήριξη της χώρας του απέναντι στη Ρωσία μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα των αυτοανακηρυγμένων λαϊκών δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία.

Παραβίαση «της εθνικής κυριαρχίας»

«Αναμένουμε από τους εταίρους μας βήματα ξεκάθαρης και αποτελεσματικής υποστήριξης», τόνισε σε διάγγελμά του προς τους Ουκρανούς. «Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τώρα ποιος είναι αληθινός φίλος μας», πρόσθεσε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους.

Σχέδιο γκρίζες ζώνες Νο 2

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε την παραβίαση «της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας, τονίζοντας πως ο ίδιος και η χώρα του δεν «φοβούνται».

«Η Ουκρανία θεωρεί τις τελευταίες ενέργειες της Ρωσίας παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας», τόνισε ο κ. Ζελένσκι και πρόσθεσε πως οι Ουκρανοί βρίσκονται «στα εδάφη τους», δεν «φοβούνται τίποτα και κανέναν» και δεν θα εκχωρήσουν «ούτε σπιθαμή γης της χώρας» σε κανέναν.

: ΑΠΕ

Ακρίβεια και αγορές προκαλούν νευρικότητα στο Μαξίμου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό