20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εφτάψυχος Τσιτσιπάς, ξεπέρασε την «παγωμάρα» και πέρασε στα ημιτελικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ένα απολαυστικό παιχνίδι επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 7-6(8)) του Φακούντο Ντίαζ Ακόστα και πέρασε στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης για 4η φορά στην καριέρα του. Ο Έλληνας τενίστας ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που του έβαλε το νο.53 της παγκόσμιας κατάταξης και ο «δρόμος» για τον τελικό είναι… ανοιχτός.

Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αφάνταστα στο 1ο σετ, δέχθηκε break και ο Αργεντινός αντίπαλός του το πήρε με 6-4. Στο 2ο σετ ο Έλληνας τενίστας ανέβασε… στροφές και καθάρισε εύκολα με 6-3, αλλά το 3ο και καθοριστικό σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η πίεση και το άγχος επηρέασε και τους δύο, αφού αμφότεροι δεν κατάφεραν δύο φορές να υπερασπιστούν το σερβίς τους.

Το 3-1 υπέρ του Τσιτσιπά έγινε πολύ γρήγορα 4-3 και 6-5 υπέρ του Ακόστα, με τον ματς να καταλήγει στο tiebreak. Εκεί, ο Αργεντινός πραγματοποίησε δύο διαδοχικά break στο σερβίς του Στέφανου, αλλά ο Έλληνας αθλητής δεν τα παράτησε, τα «έσβησε» και βρέθηκε με match point στο 6-5.

Εξίσου μαχητικός ήταν και ο Ακόστα, ο οποίος έφερε… τούμπα την κατάσταση και βρέθηκε έναν πόντο μακριά από τη νίκη, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατήρησε την ψυχραιμία του και νίκησε στο tiebreak με 10-8. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Αρτούρ Φιλς (νο.36 της παγκόσμιας κατάταξης) – Ντούσαν Λάγιοβιτς (νο.59), ενώ στον τελικό λογικά θα κοντραριστεί με τον Κάσπερ Ρουντ που νίκησε στον τελικό του Μόντε Κάρλο προ ολίγων ημερών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό